Esmee Hagenbeek. © Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Antwerpse arrogantie? Nog nooit iets van gemerkt”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Esmee Hagenbeek (23).

“Ik woon in het Nederlandse Haarlem, maar moest er even tussenuit. Dat bracht me naar Antwerpen. Met mijn beste vriendin samen genieten van de zon in deze bruisende stad, dat doet deugd. Een originele uitspraak is het allerminst, maar de gebouwen zijn prachtig. De mensen zijn bovendien ook zo lief en leuk.”

“Antwerpse arrogantie? Daar heb ik helemaal niets van gemerkt. Ik ervaar een soort manier van spreken die lijnrecht tegenover de Nederlandse staat. Wij zijn luid en aanwezig, jullie meer ingetogen en zachtjes, maar dat is fijn. Het is een leuke trip geweest. Straks keren we terug, tenminste als de Flixbus ons niet in de steek laat.”

“En dan is het opnieuw tijd voor de dagelijkse routine. Ik werk met mensen met een beperking en begeleid hen tijdens hun dagbesteding. In een soort lunchroom slaan ze aan het koken en bakken en staan ze in voor de bediening. Ik doe dat ondertussen anderhalf jaar, maar weet niet of ik het voor altijd zal blijven doen.”

“Tussendoor probeer ik geregeld op mijn koersfiets te springen. In Nederland is dameswielrennen meer dan waar ook ter wereld een belangrijk iets, maar eigenlijk volg ik het niet echt. Fietsen in de duinen is vooral lachen en genieten, en dat mag zo blijven ook.”  lava

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio