Themabeeld. ©  ANP / Hollandse Hoogte / Arnoud Lievense

Politie en douane onderscheppen 1.200 kilo cocaïne: vijf verdachten gearresteerd

Antwerpen, Rotterdam -

De federale politie van Antwerpen en de douane in Rotterdam hebben vorige week 1.200 kg cocaïne aangetroffen in container die vanuit Panama naar Rotterdam en Antwerpen zou komen. De container werd afgeleid naar een loods in Wilrijk, waarna de politie vijf verdachten kon arresteren.

vdaa, sare

De container kwam vorige week aan in Rotterdam met het schip MSC Sasha. De opsporingsdiensten waren duidelijk op de hoogte dat op het schip een container met cocaïne stond, met Antwerpen als bestemming. De douanediensten in Rotterdam controleerden de container, haalden de cocaïne eruit en vulden de zwarte sporttassen met nepblokken.

De container ging terug op het schip, waarna de MSC Sasha zijn reis verderzette naar Antwerpen. Op kaai 1742 werd de zwarte sporttassen “geswitcht” naar een andere container, die even later door een chauffeur van de criminele organisatie werd opgehaald. De vrachtwagen reed met de container naar een loods aan de Oudebaan in Wilrijk, waar de organisatie de partij drugs verder zou verdelen.

De speurders van de federale politie vielen vervolgens binnen in de loods. Daar werden onder meer een man van Albanese origine en een Nederlandse privédetective gearresteerd. Het parket van Antwerpen bevestigt dat er inmiddels vijf mannen zijn aangehouden. “Het gaat om mannen van 28, 29, 40, 45 en 54 jaar”, aldus Kristof Aerts. Minstens vier verdachten zijn begin deze week voor de raadkamer verschenen, die hun aanhouding heeft bevestigd.

MEER OVER Misdaad Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio