In het project van Plopsa wordt ook het nieuw stedelijk zwembad Zennebad geïntegreerd. ©  © Plopsa Group

Project voor olympisch bad in Hofstade verandert niets aan plannen in Mechelen: “Nood aan extra zwemwater wordt alleen maar groter”

Mechelen, Hofstade -

Het project voor een olympisch zwembad op het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade (Zemst) verandert niets aan de plannen in Mechelen. “Helemaal niet. De nood aan extra zwemwater blijft groot en wordt zelfs alleen maar groter”, zegt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), Mechels schepen van Sport.

Sven Van Haezendonck

LEES OOK. Groen licht voor watersportcomplex met olympisch zwembad en golfsurfbad in domein Sport Vlaanderen

Een investering van 46 miljoen euro is er gemoeid met het watersportcomplex van Sport Vlaanderen en de gemeenten Zemst en Boortmeerbeek. Dat is bijna evenveel als de geraamde 50 miljoen euro voor het project voor een waterpretpark van Plopsaqua en het nieuw stedelijk zwembad Zennebad op de site van Technopolis in Mechelen-Zuid.

Plopsa Group heeft vorige maand zijn aanvraag voor een omgevingsvergunning voorlopig ingetrokken. “Het project in Hofstade schept perspectieven voor Mechelen. Het geeft ons de tijd om eens rustig na te denken over het stedelijk zwembad. Je hebt niet meer de druk om samen te werken met een privépartner die een waterpretpark moet bouwen om het project financieel haalbaar te maken”, vertelt Jan De Coster van Groene Buffer Mechelen-Zuid.

LEES OOK. Plopsa trekt aanvraag voor Mechels waterpretpark en stedelijk zwembad voorlopig in: “Maar we geven nog niet op”

Met zijn actiegroep verzet De Coster zich al jaren tegen de komst van Plopsaqua en het bos dat ervoor wordt aangesneden. Alternatieven voor Plopsaqua zijn voor Groene Buffer de renovatie van het bestaande zwembad Geerdegemvaart. “Of een andere locatie waar je geen bomen moet kappen”, stelt hij

“Capaciteit verdubbelen”

Toch verandert het groen licht voor het project op het domein van Sport Vlaanderen niets aan de plannen in Mechelen. “Helemaal niet. Het project in Hofstade is een fantastische opportuniteit, maar het verandert weinig aan de situatie. Door de realisatie van Zennebad kunnen we samen met Plopsa de capaciteit van ons zwemwater verdubbelen. Zelfs dan komen we er nog niet, als we kijken naar de wachtlijsten voor zwemuren en het aantal inschrijvingen in de zwemschool”, legt schepen Labsir uit.

“De nood aan extra zwemwater blijft dus groot en wordt zelfs alleen maar groter. Mechelen is aan het groeien. Overal komen er ontwikkelingen bij van nieuwe woonprojecten. Als onze bevolking groeit, moet ook onze infrastructuur daar klaar voor zijn”, vertelt Abdrahman Labsir.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio