De Liefkenshoektunnel (archieffoto). ©  Kioni Papadopoulos

Liefkenshoektunnel twee nachten deels afgesloten voor onderhoud

Voor de zesde keer dit jaar wordt de Liefkenshoektunnel onderworpen aan een tunnelwas. De onderhoudsbeurten vinden ’s nachts plaats op 6 en 7 oktober. De tunnel wordt dan telkens in één rijrichting afgesloten.

jtp

De onderhoudsbeurten verlopen telkens volgens hetzelfde schema: op donderdag 6 oktober wordt de tunnelkoker richting Beveren om 21 uur afgesloten voor alle verkeer. Op vrijdag 7 oktober is de tunnelkoker richting Stabroek aan de beurt.

“De respectievelijke rijrichtingen worden ter hoogte van de Liefkenshoektunnel afgesloten voor alle verkeer om 21 uur, en dit tot ‘s anderendaags 5 uur”, klinkt het bij nv Tunnel Liefkenshoek, dat bestuurders dan ook oproept hun reisweg aan te passen. Uiteraard is er steeds een omleiding voorzien, die zal aangeduid staan.

Dit is de eenentwintigste tunnelwas sinds de start van de onderhoudscampagne in 2020, telkens opgedeeld in blokken van twee opeenvolgende dagen. In 2020 werd de tunnel door de coronacrisis ‘slechts’ zes keer afgesloten voor onderhoud, in 2021 negen keer.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio