De kinderen zelf mochten het speelpleintje in Horendonk (Den uil) officieel openen. © Gemeente Essen

Essense kinderen mogen drie vernieuwde speelpleintjes officieel inspelen

Essen -

De kinderen van Wildert, Heikant en Horendonk kregen de eer om de nieuwe speeltuigen officieel in te spelen. De drie speelpleintjes De Steenoven, Den Etting en Den Uil zijn daarmee geopend.

In 2021 werden de eerste drie van vele buurtpleintjes in Essen vernieuwd. Dat gebeurde met inspraak van de buurtbewoners die online hun voorkeur uitspraken over een selectie aan speeltoestellen.

Dit jaar pakte de gemeente opnieuw vier pleintjes aan. De drie buurtpleinen Den Etting (Heikant), Den Uil (Horendonk) en De Steevenoven (Wildert) zijn nu open voor de Essense kinderen. De kinderen van de nieuwe Schilderswijk krijgen dit najaar een fonkelnieuw speelterrein.

Drie speelpleintjes kregen nieuwe speeltoestellen. De buurtbewoners en de kinderen konden die zelf kiezen. © Gemeente Essen

In Den Etting en Den Uil mochten ze een multischommel, duikeltrio, klimrek en wip officieel uittesten. Aan Den Etting is er ook nog een taludglijbaan. De Steenoven is nu een speel- en sportterrein met pannakooi, petanquevelden, een calisthenicspark en enkele speeltoestellen.

De nieuwe woonwijk Schildershof koos dan weer voor een volleybalveld, kabelbaan, balanceerparcours, combinatietoestel, vogelnestschommel, duikeltrio en het spel boter, kaas en eieren. Omdat het Schildershof een volledig nieuw plein krijgt, moet het gras nog worden ingezaaid. De feestelijke opening van dit buurtplein volgt in het najaar.  (ella)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio