Archiefbeeld viaduct Merksem. © BFM

Zware avondspits rond Antwerpen na eerder ongeval met vier vrachtwagens op viaduct van Merksem

Door een eerder ongeval tussen vier vrachtwagens op het viaduct van Merksem is de avondspits rond Antwerpen donderdag enorm druk. Op zowat alle aankomende snelwegen en de Antwerpse Ring zelf is het lang aanschuiven. Om 18.00 uur stond op de Vlaamse snelwegen meer dan 220 kilometer file.

jtp, sgg

Het ongeval gebeurde rond 13 uur. In een beginnende file, net voor de nieuwe verkeerssituatie aan de kapotte brugvoeg op het viaduct van Merksem, botsten vier vrachtwagens tegen elkaar. Drie van de vier vrachtwagens moesten getakeld worden, waardoor een lange tijd slechts twee van de vier rijstroken beschikbaar waren.

Op dat moment was het al enorm druk op de Ring, waardoor de takelwagens zelfs moeilijk ter plaatse raakten en door de wegpolitie tot aan het ongeval geëscorteerd werden. Omstreeks 15.30u was de takeling afgerond en het ongeval afgehandeld.

De Liefkenshoektunnel richting Nederland werd nog tot 16.40u tolvrij gemaakt, maar op dat moment was het kalf echter al lang verdronken. “De files stonden er al en daar komt alleen nog meer verkeer bij door de avondspits”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Je merkt ook dat het niet alleen de Ring is, maar ook op de toekomende snelwegen is het druk. Als je traject door Antwerpen loopt, gaat het meer tijd vragen.”

Vanuit het Waasland staat op de E17 rond 18 uur een file tot ver voor Haasdonk, op de E34 is het aanschuiven vanaf de afslag naar de Liefkenshoektunnel. Vanuit Brussel staat het stil op de A12 vanop het viaduct in Wilrijk, op de E19 sta je stil vanaf Kontich.

Ook vanuit de Kempen richting Antwerpen is het kommer en kwel: op de E313 reikt de file tot Massenhoven, op de E34 vanaf de aansluiting op diezelfde E313. De boodschap voor wie niet in of rond Antwerpen moet zijn, is dan ook duidelijk: vermijd zo goed mogelijk de omgeving.

© ATV

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio