© BDD

Gerecht houdt reconstructie van moord op Jarne Pire (19): buurt Rodenbachstraat hermetisch afgesloten

Merksplas -

Het gerecht is vandaag, donderdag, bezig met een reconstructie van de moord op de 19-jarige Jarne Pire uit Merksplas. De buurt van de Rodenbachstraat in Merksplas waar de jongeman op 25 juni werd doodgestoken door Peter V.H. is de hele dag hermetisch afgesloten.

Bart Van den Langenbergh

Tientallen politiemensen, rechercheurs en leden van de Civiele Bescherming sloten donderdagochtend de Rodenbachstraat in Merksplas volledig af. In de woonstraat waar Jarne Pire op zaterdagochtend 25 juni in dramatische omstandigheden om het leven kwam, staan nog de hele dag enkele politiewagens en containers. Hekken met zwarte doeken zorgen ervoor dat niemand kan zien hoe de wedersamenstelling verloopt.

De omgeving van de Rodenbachstraat in Merksplas met het bewuste huis (witte ramen) is hermetisch afgesloten. © BERT DE DEKEN

Bij de gewelddadige gijzeling in Merksplas kwam Jarne Pire (19) om het leven. © RR

Peter V.H. forceerde zich die bewust ochtend in de woning van zijn ex-vriendin Cindy (43) in de Rodenbachstraat in Merksplas omdat hij het niet kon verkroppen dat zijn ex-vriendin een nieuwe vriend heeft. Ondanks een contactverbod na eerder geweld in het gezin drong hij in alle vroegte haar woning binnen en gijzelden de aanwezigen. Naast het koppel waren dat ook Cindy’s dochter Shannon (22) en zoon Jarne. V.H. stak de 19-jarige zoon met een groot mes dood en verwondde zijn zus. Na een urenlange gijzeling gaf hij zich ten slotte over aan de politie die het huis omsingeld had.

Moordverdachte Peter V.H. bij zijn voorleiding bij de raadkamer in Turnhout begin juli. © BERT DE DEKEN

De aangehouden moordverdachte werd donderdagochtend in een geblindeerde auto ter plaatse gebracht. Hij zal wellicht nauwgezet aan de speurders tonen hoe hij de zware feiten had gepleegd. Ook zijn ex-vriendin en andere familieleden zijn onder begeleiding ter plaatse. De advocaten van alle partijen wonen de reconstructie in Merksplas bij. De wedersamenstelling in de Rodenbachstraat zou nog de hele namiddag duren.

 ©  BERT DE DEKEN

Het parket hield in hetzelfde onderzoek op woensdag 14 september ook al een reconstructie in een andere woning op de Steenweg op Turnhout in Merksplas. Die wedersamenstelling ging niet over de moord zelf maar over eerder huiselijk geweld van Peter V.H. tegen zijn ex-vriendin in zijn toenmalige woning.

Het gerecht houdt in Merksplas een reconstructie van de moord op Jarne Pire. © BERT DE DEKEN

De speurders en Civiele Bescherming kwamen met allerlei wagens en containers ter plaatse in Merksplas. © BERT DE DEKEN

 ©  BERT DE DEKEN

 ©  BERT DE DEKEN

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio