© RR

Ontsnapte papegaai Chicco (die ‘f*** you’ zegt) fladdert mogelijk rond pastorietuin: “We willen gewoon weten of hij oké is”

Zoersel, Hulshout -

Doolt er al twee maanden een jonge groene geelkopamazone die graag “fuck you” zegt rond in de tuin van de pastorie van Zoersel? Eigenares Lieve Smidts uit Hulshout krijgt signalen in die richting. De papegaai, die naar de naam Chicco luistert, ontsnapte in de zomer samen met zijn broer Leo in Hulshout. Leo werd al na drie dagen in Zoersel gevonden. Volgens getuigen zou Chicco er nadien ook nog gespot zijn.

Beide groene geelkopamazones zijn nog maar anderhalf jaar oud. Ze komen uit hetzelfde nest. Leo is de papegaai van Lieve, Chicco is het troeteldier van haar zoon. “Chicco zijn taalgebruik is iets vuiler dan dat van Leo. Je weet wat jonge gasten zo’n papegaai aanleren hè? “Fuck you”, “loempe kiek”, maar ook “schatteke” of “kuske hebben”: dat zei Chicco allemaal. Hij was/is nog jong, dus hij moest nog veel bijleren. Mijn zoon kon toch al veel met hem doen. Zo legde hij de papegaai op de rug op zijn knieën.”

Leo en Chicco in hun kooi. ©  rr

In de zomer ontsnapten Leo en Chicco samen. “Twee tot drie dagen later kreeg ik al het bericht van een dierenopvang in Deurne dat mijn papegaai in Zoersel gevonden was. Ik vond dat ook wel ver voor zulke jonge dieren. Ik wist niet dat die al zo ver konden vliegen. Ik ben Leo direct gaan halen in Deurne. Ik ontving nadien nog signalen van een groene papegaai met een gele kop in de omgeving van de pastorietuin in Zoersel.”

Samen spaghetti smullen. ©  rr

Lieve Smidts reed er intussen geregeld met Leo naartoe, in de hoop dat Chicco zou afkomen op het geluid van zijn broer. “Ik zat al eens twee uur aan die pastorie. Ik heb ook een apparaat aan mijn fiets waarop ik papegaaiengeluiden kan afspelen om hem te lokken. De persoon waar ik de papegaaien heb aangekocht, zegt dat als ze samen ontsnapt zijn en de ene tot Zoersel is gevlogen, de andere hem waarschijnlijk ook tot daar gevolgd is.”

Voor de zoon van Lieve blijft het gemis van Chicco zwaar wegen. “Hij heeft het er heel moeilijk mee. Intussen heb ik Chicco bij alle mogelijke opvangcentra als vermist opgegeven. En vreemd genoeg, als er al eens reactie op komt, is het altijd vanuit Zoersel, dat ze hem daar gezien hebben. Wie weet heeft iemand Chicco binnen genomen omdat hij hem zo leuk vond? Zelfs dan zouden wij heel graag gewoon weten of hij oké is.” (kma)

Tips over Chicco zijn welkom bij Lieve Smidts, 0473/82.27.48 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio