Het Groot Schietveld. © rr

Grootschalige militaire oefeningen met luide knallen en rook op Groot Schietveld

Wuustwezel/ Brecht/ Brasschaat -

Tussen 10 en 15 oktober vindt in en rond de kazerne van Maria-ter-Heide operatie Firestorm plaats. Het gaat om grootschalige militaire oefeningen waarbij intensief gebruik gemaakt wordt van het Groot en Klein Schietveld.

Het Belgisch leger waarschuwt voor geluidshinder, maar tracht overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken. Naast luide knallen is er mogelijk rookontwikkeling waar te nemen in de omgeving. In de ruime regio rond de kazerne en de oefenterreinen oefenen militairen te voet, maar ook met gepantserde voertuigen en helikopters.

Zowel overdag als ‘s nachts wordt gebruik gemaakt van oefenmunitie die luide knallen en rookontwikkeling kunnen veroorzaken. De locaties van de oefeningen zijn evenwel zo gekozen dat overlast voor omwonenden beperkt blijft, belooft het leger. Het Groot Schietveld is militair domein en dus niet vrij toegankelijk. De twee verbindingswegen tussen Gooreind en Overbroek (Brecht) zijn evenmin toegankelijk voor publiek. De Wuustwezelsteenweg blijft wel steeds open voor alle verkeer.

Om de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers te garanderen, zal Defensie steeds gericht communiceren. Wachtpersoneel ziet toe op het naleven van de veiligheidsrichtlijnen. (vw)

Wie tijdens de operatie vragen heeft, kan rechtstreeks contact opnemen met Defensie via 02-442.18.62. Dit nummer wordt dag en nacht bemand in de periode van de oefeningen. 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio