©  BELGA

WK judo Tasjkent: Jorre Verstraeten raakt niet voorbij derde ronde

Bron: BELGA

Jorre Verstraeten is op het WK judo in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent uitgeschakeld in de derde ronde (achtste finales) van de klasse tot 60 kg. Ook Ellens Saelens ligt uit het toernooi.

De 24-jarige Verstraeten, nummer drie van de wereld, was in poule C vrij in de openingsronde. Hij vloerde in zijn eerste kamp de 19-jarige Oostenrijker Marcus Auer (IJF 154) met een houdgreep in de verlenging, goed voor een ippon.

In de derde ronde stond Verstraeten tegenover de 25-jarige Italiaan Angelo Pantano (IJF 33). Die trok in de golden score aan het langste eind met waza-ari na twee bestraffingen voor zijn tegenstander. 

Jorre Verstraeten veroverde in april in het Bulgaarse Sofia voor de derde keer in zijn carrière EK-brons. In juli won hij in het Hongaarse Boedapest zijn tweede gouden medaille in een Grand Slam. Op een WK stond Verstraeten nog niet op het podium.

Ellens Salens kwam donderdag als tweede Belgische op de tatami in Tasjkent. Zij verloor in de klasse tot 48 kg haar tweede wedstrijd tegen de Franse nummer 1 van de wereld Shirine Boukli met ippon. (belga)

Vastgoed

Jobs in de regio