©  BELGA

Rode Duivels behouden tweede plaats op FIFA-ranking achter Brazilië

Bron: BELGA

De Rode Duivels blijven nummer twee achter Brazilië op de nieuwe FIFA-ranking die donderdag is vrijgegeven. In vergelijking met het vorige klassement van 25 augustus is er een wijziging in de top tien. Italië wipt over Spanje naar de zesde plaats.

België werkte in de voorbije interlandperiode twee wedstrijden af voor de Nations League. Kevin De Bruyne en co versloegen in Brussel Wales (2-1) maar verloren aansluitend in Amsterdam met 1-0 van Nederland (FIFA 8). Oranje plaatste zich daardoor als groepswinnaar voor de Final Four van juni volgend jaar samen met Italië, Spanje en Kroatië (FIFA 12, +3).

Hun eerstvolgende wedstrijd spelen de Duivels op 18 november in Koeweit tegen Egypte (FIFA 39). Vijf dagen later volgt de eerste groepswedstrijd op het WK in Qatar tegen Canada (FIFA 41). Daarna treffen ze Marokko (FIFA 22) en vicewereldkampioen Kroatië. 

Brazilië nam op de FIFA-ranking van 31 maart de eerste plaats over van België en maakte zo een einde aan een onafgebroken heerschappij van de Duivels sinds september 2018. Eerder stond België ook op 1 tussen november 2015 en maart 2016. 

In het nieuwe klassement bouwen de Goddelijke Kanaries, die vorige maand oefenduels wonnen tegen Ghana (3-0) en Tunesië (5-1), hun voorsprong op de Belgen uit van 16 naar 24 punten. Argentinië blijft derde voor wereldkampioen Frankrijk en Engeland.

De eerstvolgende FIFA-ranking wordt op 22 december gepubliceerd.

MEER OVER DE RODE DUIVELS