De omwonenden kregen info over belangrijke wegenwerken in hun buurt. © rr

Belangrijke werkzaamheden samengebald in ‘Expeditie Rumst’

Rumst -

Geïnteresseerde inwoners uit het Rumstse dorpscentrum werden onlangs uitgenodigd voor een infomarkt over de geplande werkzaamheden in hun buurt. Ruim honderdvijftig aanwezigen kregen tekst en uitleg over dat wat hen de komende jaren op dat vlak zoal te wachten staat.

Met deze infomarkt gaf het gemeentebestuur de eerste aanzet naar wat door burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA) werd omschreven als Expeditie Rumst. “Een boeiend traject van wegenwerken dat het dorpscentrum de komende jaren zal moeten doorstaan. Met als resultaat dat Rumst een nog aangenamere plek wordt om in te wonen.”

Op de infomarkt kregen de aanwezigen meer details over de geplande projecten en de werkzaamheden waarvoor de nutswerken al (deels) werden uitgevoerd. Er werd vooral ook veel aandacht geschonken aan de gevolgen voor de mobiliteit en aan informatie voor de lokale handelaars.

De opkomst lag opmerkelijk hoog. © rr

Februari volgend jaar

Ook schepen van Openbare Werken Geert Antonio (N-VA) sprak de bezoekers toe. Hij had het over tijdelijke hinder tijdens de werkzaamheden maar stipte eveneens aan dat het resultaat achteraf opvallend zal zijn. “Na de eerste voorbereidingen in november aan de parking Molenveld starten de echte werkzaamheden in februari 2023 in de Veerstraat en de Vissersstraat en aansluitend in de Kerkstraat.”

“Dat zijn de laagste punten in het dorp, waarna de werken naar hogerop verhuizen. In 2025 zou de laatste fase afgewerkt moeten zijn. In functie van de vorderingen van de werkzaamheden volgen nog infovergaderingen, specifiek voor de betrokken inwoners. In ieder geval kan iedereen alles via onze gemeentelijke website volgen.” (jw)

www.rumst.be/op-stap-naar-een-nieuw-dorpscentrum-rumst

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio