©  rr

Twee jaar cel voor kwartet dat betrokken is bij cannabisplantage op Heindonksesteenweg

Willebroek -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft vier mannen een celstraf van twee jaar opgelegd voor hun betrokkenheid bij een cannabisplantage op de Heindonksesteenweg in Willebroek. Voor twee beklaagden is die straf ook effectief.

De politie viel het gebouw in april van dit jaar binnen na intens onderzoek. Er werden bijna 650 plantjes aangetroffen die in volle bloei stonden. De planten waren verdeeld over vier kweekruimtes.

Tijdens het onderzoek werd ook duidelijk dat er illegaal stroom werd afgetapt om de plantage van elektriciteit te voorzien. Vier personen werden gedagvaard voor het proces voor de correctionele rechtbank. Slechts twee van hen daagden op. G.S. gaf zijn betrokkenheid toe en zei dat hij hier werk wou zoeken, maar uiteindelijk in de illegaliteit was beland. Toen enkele mannen hem vroegen om in een plantage te werken, stemde hij ermee in. “Er is hem geld beloofd, maar hij heeft nooit iets gekregen. De man was al gelukkig dat hij een dak boven zijn hoofd had”, zei advocate Liesbeth De Vleeschouwer. De tweede beklaagde, E.L., ontkende dat hij iets te maken had met de exploitatie van de plantage. “Hij heeft enkele goederen van en naar de plantage gebracht. Dat is alles”, reageerde advocaat Ergün Top. S.B. en N.S., de twee andere beklaagden, lieten verstek gaan.

De rechtbank veroordeelde de twee mannen die aanwezig waren tot twee jaar met uitstel. De twee die verstek lieten gaan, kregen twee jaar effectief. Aan de elektriciteitsmaatschappij moet bijna 30.000 euro worden terugbetaald. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio