©  rr

Vijftal schuldig bevonden aan belemmering van het verkeer op Battelcomplex

Mechelen -

De correctionele rechtbank heeft vier mannen veroordeeld tot celstraffen van zes tot acht maanden met uitstel en een vijfde tot een werkstraf omdat ze het verkeer op het Battelcomplex in Mechelen hadden belemmerd. Dat gebeurde na een verboden manifestatie, twee jaar geleden.

Het Vlaams Front had in september 2020 opgeroepen om naar Mechelen af te zakken voor een protestactie. De burgemeester had die actie verboden en de politie hield zich klaar om in te grijpen moesten er toch mensen actie komen voeren. 45 mensen werden door de politie administratief opgepakt. Volgens het Openbaar Ministerie was er na afloop van de manifestatie ook nog een actie aan de oprit van de E19 in Mechelen-Noord.

“Er werden auto’s tegengehouden, mensen waren er met vlaggen aan het zwaaien en er was ook een melding van het gebruik van Bengaals vuur”, zei de aanklager. “De politie kon evenwel niemand meer aantreffen, maar bestudeerde wel de filmpjes van de actie die op sociale media werden verspreid. Zo konden enkele heethoofden worden geïdentificeerd.”

Een achttal mensen kregen een minnelijke schikking voorgesteld, maar vijf onder hen betaalden die niet en werden bijgevolg gedagvaard. Twee van hen lieten verstek gaan, de drie anderen ontkenden dat ze auto’s hadden tegengehouden of Bengaals vuurwerk hadden gebruikt. Toch oordeelde de rechter nu dat ze alle vijf schuldig waren.(tdk, svds)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio