©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Vrouwen moffelen spullen in Colruyt weg in hun handtas: straffen met uitstel

Lier -

De strafrechter in Mechelen heeft twee vrouwen die een reeks diefstallen pleegden bij Colruyt Lier veroordeeld tot celstraffen van zes tot twaalf maanden met uitstel. De twee gingen voornamelijk met voedingswaren aan de haal.

De feiten kwamen aan het licht toen een van de vrouwen, G.B., een deel van de inhoud van haar winkelkar overlaadde in haar handtas. Een winkelbediende merkte dat op en alarmeerde de politie. In de auto van G.B. vond de politie nog meer gestolen spullen. Er startte een onderzoek en uiteindelijk kon de vrouw aan negen winkeldiefstallen worden gelinkt. Enkele malen kreeg ze hulp van haar schoonzus V.P.

“Ze gingen steeds op dezelfde manier te werk: de vrouwen vulden hun winkelkar en laadden een deel van de inhoud ervan over in hun handtas. Dat gebeurde meestal in de koelafdeling van de supermarkt. Op bewakingsbeelden was te zien hoe ze met een volle kar binnenreden en met een minder volle winkelkar de koelcel verlieten”, zei de aanklager, die ook vermoedde dat de gestolen zaken later werden gebruikt in de horecazaak van de familie van de beklaagden.

De verdediging had om een milde straf gevraagd. De rechter legde uiteindelijk een straf met uitstel op. (tdk, svds)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio