©  BELGA

Club Brugge plukt sportief directeur Tom Caluwé weg bij KV Mechelen

Aderlating voor KV Mechelen. Sportief directeur Tom Caluwé verlaat de Kakkers en gaat aan de slag bij landskampioen Club Brugge. Malinwa moet op zoek naar een opvolger. “We nemen de nodige tijd om een geschikte opvolger te vinden”, aldus CEO Frank Lagast.

tsfn

LEES OOK. Fi Vanhoof over het vertrek van zijn pupil Caluwé naar Club Brugge: “KV Mechelen is een goede leerschool”

Caluwé leverde de afgelopen jaren uitstekend werk in Mechelen, dat met trainer Wouter Vrancken enkele keren play-off 2 haalde. Recent werd Caluwé nog uitgeroepen tot technisch directeur van het jaar door de vereniging van Belgische proftrainers.

Zijn prestaties zijn ook Club Brugge niet ontgaan. Blauw-zwart haalt hem binnen als Sports Manager om er de dagelijkse leiding van het sportieve departement op zich te nemen samen met Sports Coördinator Maarten Dedobbeleer. KV Mechelen betreurt het vertrek van Caluwé, maar CEO Frank Lagast laat wel verstaan dat de club begrip opbrengt voor zijn stap. “Tom heeft de afgelopen jaren een geweldig parcours afgelegd en zorgde voor een kwaliteitsvolle spelersgroep met mooie resultaten. Hij werd niet voor niets verkozen tot sportief directeur van het jaar.”

“We zien hem met pijn in het hart vertrekken, ook al is het naar een club met mogelijkheden die geen enkele ander team in België heeft. We respecteren zijn keuze, wensen hem veel succes en weten dat hij KV Mechelen in zijn hart blijft dragen.” Wie Caluwé zal opvolgen, is nog niet duidelijk. “We nemen de nodige tijd om een geschikte opvolger te vinden”, aldus Lagast.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tom Caluwé zelf reageerde via de website van KV: “Ik heb hier een geweldige tijd beleefd. Er was eerder interesse van enkele clubs, maar die heb ik steeds afgehouden omdat ik hier goed zat. Bovendien had ik nooit het gevoel dat ik me kon verbeteren.”

Voor Club Brugge zwichtte de Londerzeelnaar dan toch. “Club Brugge is een topploeg van een ander kaliber. Er wacht me daar een bijzonder mooie uitdaging. Voor ik er start wil ik iedereen bedanken voor de professionele én plezierige samenwerking: alle medewerkers, staf, spelers, directie en natuurlijk onze supporters.”

Caluwé was sinds 2019 sportief directeur Achter de Kazerne. Daarvoor was hij al assistent-trainer en speler.

LEES OOK. Bestuur en supporters zien vertrek van Caluwé als groot verlies: “Tom heeft bij KV Mechelen iets neergezet”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL