© Dirk Vertommen

Flitsmarathon politie Mechelen-Willebroek: “De meeste bestuurders zijn geflitst in de zone 30 in Muizen”

Mechelen, Willebroek -

De politiezone Mechelen-Willebroek voerde tijdens de flitsmarathon op een aantal plaatsen snelheidscontroles uit. Van de 9.575 gecontroleerde voertuigen reden er 656 (6,85%) te snel. Dat is een van de betere resultaten. Het merendeel overtreders, meer dan 25%, vloog tegen de lamp in een zone 30 in Muizen (Mechelen).

Leo De Nijn, Theo Derkinderen

In de Muizenhoekstraat in Muizen (Mechelen) werd een autobestuurder geflitst toen hij met 60 kilometer per uur door de zone 30 reed. In de Baeckelmansstraat in Tisselt (Willebroek) stond de teller op 67 kilometer per uur op een plaats waar maximaal 50 mag gereden worden.

Ook in de straten waar de toegelaten snelheid 50 km/u is, werden een aantal bestuurders geflitst. Een bestuurder reed 81 km/u in de Egide Walschaertsstraat. Een ander bestuurder reed tegen 80 km/u op de Zwartzustersvest.

Triest hoogtepunt van de actie noteerde de politie op de R6, waar een laagvlieger voorbij de flitscamera reed met maar liefst 112 kilometer per uur. Op deze gewestweg geldt een maximumsnelheid van 70 km/u.

“De meeste overtredingen gebeurden in de Karolingenstraat in Muizen, waar maar liefst 25,3% van de bestuurders sneller reden dan de toegelaten 30 km/u”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

In vergelijking met voorgaande jaren is deze actie geen slecht resultaat. Vorig jaar in maart zijn 7.897 voertuigen gecontroleerd. Toen zijn 592 bestuurder geflitst (7,5%). De actie in oktober, waarbij 8.704 voertuigen voorbij de flitscamera reden, leverde 1.004 bekeuringen (11,5%) op.

Klein-Brabant

In Klein-Brabant stond de flitscamera opgesteld op zeven locaties in Bornem en Puurs-Sint-Amands. Van de 1.998 voertuigen die voorbij de camera reden, werden er 95 bestuurders geflitst. In de Weertstraat in Bornem (17,9%) en in de Wilgenweg in Puurs-Sint-Amands (16,3%) zijn de meeste overtreders genoteerd. In de Weertstraat is een voertuig onderschept dat 89 kilometer per uur reed in een zone waar maximaal 50 mag gereden worden. De bestuurder zijn rijbewijs is ingetrokken voor een periode van vijftien dagen. Tijdens de actie zijn nog pv’s gemaakt voor het negeren van het rode verkeerslicht, een vervallen keuring en het gebruik van een gsm tijdens het rijden.

Bodukap

Ook de politiezone Bodukap nam deel aan de flitsactie. Van de 1.268 gecontroleerde voertuigen mogen 170 bestuurders zich aan een boete verwachten. De flitswagen stond in Sint-Katelijne-Waver op de Mechelsesteenweg en in de Mechelbaan. In Bonheiden is geflitst in de zone 30 in de Brugstraat en de Schoolstraat. De meeste pv’s zijn gemaakt in de Brugstraat waar 46 van de 339 bestuurders te snel reed.

Lier

De politiezone Berlaar-Nijlen meldt dat 3.396 bestuurders (97,25%) zich aan de opgelegde snelheden hebben gehouden.

De politie van Lier flitste op zes verschillende locaties. 3.391 bestuurders (92%) hielden zich aan de snelheidsbeperking. 291 bestuurders reden te snel. Twee laagvliegers liepen tegen de lamp: één chauffeur reed 103 km/u in een zone 70 en één chauffeur reed 87 km/u in een zone 30.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio