©  Joris Herregods

Sugar Rush brengt Amerikaans en Japans snoep naar Gallifortlei

Deurne -

Op de Gallifortlei in Deurne opende Sugar Rush de deuren. De kleur- en suikerrijke winkel verkoopt snoepgoed in alle maten, vormen en smaken van Amerika tot Japan. Een TikTok assortiment, zo omschrijft zaakvoerder Dean Keeble het.

Jan Stassijns

‘Pickle in a pouch’, augurken in een zakje met verschillende smaken, het Japanse drankje Ramune, de Mexicaanse Takis chips,... Noem het op en Sugar Rush heeft het in de rekken staan. “Ook het gewone schepsnoep is een blijver. Hier hebben we zo’n 100 verschillende soorten, ook zowel halal als vegetarisch. (zonder bijvoorbeeld gelatine, een dierlijk product, red.)

 ©  Joris Herregods

De populariteit van het ‘exotische’ snoepgoed is mede te danken aan TikTok. “Alles wat jongeren daar zien passeren, kunnen ze bij ons proeven”, zegt Keebel. “En daar passen wij ons assortiment op aan. We krijgen ook heel wat ‘Monster’-verzamelaars over de vloer. We hebben meer dan 65 soorten van dat drankje in huis.”

Sugar Rush maakt deel uit van de groep Sugar and Sweets met winkels in Brasschaat, Antwerpen, Lier, Gent en Hasselt. “Het is twee jaar geleden begonnen met mijn neef die in zijn garage voorverpakte snoepzakjes maakte en via zijn webshop verkocht”, vertelt Keeble. “Dan is het plots snel gegaan, met fysieke winkels. Omdat ik zelf in Deurne woon, wilde ik ook hier graag een winkel openen. In de Gallifortlei stond een pand vrij. Bovendien doet de winkelvereniging hier er alles aan om de winkelstraat nieuw leven in te blazen. Ik ben dus erg optimistisch voor de toekomst.”

Sugar Rush, Gallifortlei 35 in Deurne, is elke dag open van 10 tot 18u, behalve op zondag.

Het schepsnoep blijft populair. Sugar Rush heeft een honderdtal verschillende soorten. © Joris Herregods 

 ©  Joris Herregods

 ©  Joris Herregods

 ©  Joris Herregods

het Japanse drankje Ramune ©  Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio