Repetitie voeltheater. © RR

Buurthuis Unik en de Markgrave vzw presenteren voeltheater “Geef me je ogen”

Antwerpen -

“Het onzichtbare zichtbaar maken.” Met die welgekozen baseline kondigen vzw Markgrave en buurthuis Unik het voeltheater aan. Dat is een theatrale wandeling doorheen de tuin van het centrum voor blinden en slechtzienden. Deelnemers leggen er een uniek voelparcours af. Op die manier wordt op een fijne manier onder meer onderzocht hoe blinden en slechtzienden kijken.

Begin september gingen de eerste repetities van start. Tijdens die sessies onderzochten Unik en de vzw het thema, ontwierpen ze het parcours in de tuin en werkten ze samen rond zintuiglijkheid, verbeelding, verhalen vertellen en beweging en dans.

Theatermaakster Patricia Goemaere zet haar schouders mee onder het project. Deelnemers maken samen met haar een theatrale wandeling waarbij het publiek in kleine groepjes een uniek voelparcours afleggen in de tuin van vzw de Markgrave.

Mensen die slechtziend of blind zijn, begeleiden het publiek tijdens de tocht. Er worden onder meer verhalen uitgewisseld en gedichten gefluisterd. Daarnaast omhelzen de deelnemers bomen. Alle proeven dragen bij tot een onderzoek naar de manier waarop we kijken en wat we eigenlijk zien. Zo wordt nagegaan of we iets kunnen leren van de zintuigelijke manier van kijken van blinden en slechtzienden en of we kunnen kijken zonder onze ogen te gebruiken.

Tickets en info via deze link. (lava)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio