Leo Samsom tussen de tennis- en de padelvelden. © Jan Brys

Leo Samson laat zijn Koninklijke SOC Maria-ter-Heide na 20 jaar schuldenvrij achter

Brasschaat -

Tennisclub SOC Maria-ter-Heide bestaat 50 jaar en wordt dit weekend koninklijk. Voorzitter Leo Samsom, bijna 79, geeft na 20 jaar de fakkel door maar het is nog niet beslist aan wie.

De club werd opgericht in het jaar 1972. Er waren twee velden en nog geen sanitair. “De heren konden in de natuur gaan, voor de dames was dat natuurlijk een probleem. Maar in 1980 konden we de bovenverdieping van de chalet van het voetbal kopen en waren er toiletten beschikbaar. Weer tien jaar later hadden we onze eigen huidige chalet”, blikt Leo Samsom terug.

Voordien was Samsom ook al gedurende 25 jaar voorzitter van de Vlaamse Skifederatie. “Ik heb zelf nooit aan competitietennis gedaan, maar wel als amateur. Dat doe ik vandaag nog met een groep senioren. Ik heb aan het tennis veel vrienden overgehouden. In die 20 jaar hebben we ups en downs meegemaakt. Het ledenaantal ligt nu op ongeveer 350. Dat gaat op en af.”

Met de aanleg van de twee padelvelden verwacht de club weer een stijging. “We zien mensen terugkeren die elders gingen padellen. Die twee velden delen we met onze buren van het voetbal en die samenwerking verloopt prima. We hebben natuurlijk af te rekenen met de hoge energieprijzen maar tennis is een zomersport, dan valt er niet zo veel te verwarmen.”

“Het is jammer dat er nog geen opvolger is. Begin volgend jaar wordt mijn opvolger verkozen tijdens een vergadering van de Raad van Bestuur. Ik zal hem of haar in ieder geval op weg zetten. De club is klaar voor de toekomst”, zegt de voorzitter. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio