Fans van Galatasaray breken Oostendse basketbalarena af en vallen Belgische supporters aan na zege in Champions League

Oostende verloor woensdag zijn wedstrijd van de eerste speeldag in groep C van de Champions League basket. De kustploeg was in de eigen COREtec Dôme een maatje te klein voor de Turkse topploeg Galatasaray (78-92). Na de laatste buzzer zorgden de bezoekende fans echter voor een ravage. Er sneuvelden heel wat zitjes en er moesten ook verschillende Oostende-supporters afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Vincent Van Genechten, Peter Rossel, Patrick Ceulemans

Tijdens de wedstrijd zelf leek alles onschuldig. De Turkse fans zongen er lustig op los en zorgden voor de nodige sfeer in Oostende.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar toen werd er al hevig gerookt, wat not done is in een basketbalzaal. De sigarettenpeuken lagen verspreid op de tribunes, net als de vapetoestellen. Tijdens de partij werd er ook al gedanst op de stoelen en de omheining. Toen een agente de Galatasaray-fans probeerde te bedaren, werd ze straal genegeerd. Na het laatste fluitsignaal vroeg de speaker dat de bezoekers de zaal zouden verlaten via de achterdeur, maar iedereen bleef zitten. Of beter gezegd: staan.

Toen liep er één fan het parket op, waarna die een strijdlied in gang zette. Een kleine 100 van de 500 supporters begon vervolgens in het wilde weg te lopen richting het VIP-restaurant. De stewards hadden geen verhaal, waarna er versterking werd gevraagd aan de politie. Intussen werden er Belgische fans van de trappen geduwd, kreeg een Oostende-medewerker rake trappen en werd een vrouw op de parking uit haar wagen gesleurd. Uiteindelijk werden de Turken pas een uur na de match op bussen gezet.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  rpo

 ©  rpo

 ©  rpo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal