© ATV

Verkeerssituatie aan geteisterd viaduct van Merksem opnieuw aangepast, volledige herstelling pas voor januari

Merksem -

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat woensdagnacht de verkeerssituatie op het viaduct van Merksem aanpassen. Dat doet het om de impact van de zware verkeersdruk op de beschadigde brugvoeg beter onder controle te houden. De structurele herstelling volgt pas in januari.

jtp, sodb

De brugvoeg zorgt al langer voor stevige problemen op het viaduct van Merksem. Ondanks een lagere maximumsnelheid en een afgesloten rijstrook als verkeersremmende maatregel heeft de meest recente inspectie echter aangetoond dat het aangewezen is om de tweede rijstrook van rechts richting Nederland af te sluiten voor het verkeer.

De aannemer start woensdagavond vanaf 23.30u aan de herstellingswerken ter hoogte van het Sportpaleis. Tijdens de nachtelijke ingreep kan het verkeer richting Nederland enkel over de meest rechtse rijstrook.

Vanaf donderdagochtend 6 uur gaat de nieuwe verkeerssituatie in. Dan zal de tweede rijstrook van rechts afgesloten zijn en kan het verkeer ter hoogte van de brugvoeg over drie rijstroken: de twee meest linkse en de uiterst rechtse rijstrook.

“Ook na de aanpassing blijft op het viaduct een snelheidsbeperking gelden van 70 km/u, vanaf de afrit van Deurne tot de afrit van Merksem. Er werd intussen ook een snelheidscamera geïnstalleerd”, zegt woordvoerder Stefanie Nagels van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “Tot een 150-tal meter voor de brugvoeg is de meest linkse rijstrook al een poosje afgesloten om een snelheidsremmend effect te creëren. Dat blijft ook na de aanpassing zo.”

Grondige vernieuwing pas in januari

Alle ingrepen ten spijt is de brugvoeg dringend aan volledige vernieuwing toe. De structurele herstelling is in voorbereiding, het AWV bestelde daarvoor een compleet nieuwe voeg. “Van zodra de noodzakelijke constructietekeningen klaar zijn, gaat de nieuwe voeg in productie”, aldus Nagels.

De fabrikant liet echter onlangs weten dat levertermijn voor die nieuwe voeg oploopt. “Daardoor zal de brugvoeg wellicht pas in januari beschikbaar zijn. Het AWV doet er in afwachting van de herstelling alles aan om het viaduct van Merksem richting Nederland maximaal open te houden in alle veiligheid.”

 ©  rr

Aangeboden door onze partners