©  Rob Engelaar

Ex-gemeenteraadslid dat verdacht werd van drugssmokkel ontkent betrokkenheid: “Alle vertrouwen in het onderzoek”

Antwerpen -

Youssef S. ontkent formeel dat hij betrokken is in het onderzoek naar drugssmokkel waarin hij dinsdag werd opgepakt. “Ik heb alle vertrouwen in het onderzoek”, zegt het ex-gemeenteraadslid.

jtp, svw, sare

In een onderzoek dat voorkwam uit Operatie Sky vielen de speurders van de federale gerechtelijke politie dinsdag binnen op negen locaties in Essen, Hemiksem, Lille, Lokeren, Mortsel, Schelle en Wilrijk. Vijf verdachten werden gearresteerd voor verhoor. Het parket verdenkt hen ervan lid te zijn geweest van een criminele organisatie die partijen cocaïne en hasj, in totaal 5,4 ton, invoerde via de haven van Antwerpen. “De organisatie zou verschillende werkwijzen hebben gebruikt voor de verschillende uithalingen”, zegt het parket.

Twee van de verdachten zijn Wilrijkenaar Jamal S., die al in de gevangenis na een arrestatie in een eerder Sky-dossier, en zijn broer Youssef S. Die laatste is een ex-gemeenteraadslid in Antwerpen. “Ik betreur de berichtgeving over dit dossier in het algemeen en mijn persoon in het bijzonder, gelet op het geheim van het onderzoek en het vermoeden van onschuld”, zegt hij.

“Ik ontken formeel elke betrokkenheid bij enig misdrijf”, aldus S. “Na verhoor bij de politie mocht ik dinsdag beschikken, ik werk volledig mee en heb alle vertrouwen in het verdere onderzoek.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio