De werking van het AZ Turnhout verloopt vanaf donderdag weer normaal. © BERT DE DEKEN

Straalverbinding tussen beide campussen garandeert weer normale werking AZ Turnhout

Turnhout -

Het AZ Turnhout kan vanaf donderdag 6 oktober naast de dringende zorg ook weer de gewone raadplegingen en niet-dringende operaties laten doorgaan op beide campussen. De breuk in de glasvezelkabel tussen de twee vestigingen is voorlopig opgevangen door een straalverbinding.

Bart Van den Langenbergh

Bij graafwerkzaamheden onder het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten raakte dinsdag de glasvezelkabel beschadigd die de beide campussen van AZ Turnhout verbindt. De breuk verstoorde de softwaretoepassingen van het ziekenhuis, waarna de directie genoodzaakt was om alle niet-dringende zorg uit te stellen. De kabel zelf is nog niet hersteld, maar door enkele tussenoplossingen kan het AZ Turnhout vanaf donderdag 6 oktober ook opnieuw de gewone afspraken en niet-dringende operaties laten doorgaan.

“Patiënten die donderdag een afspraak hebben op campus Sint-Jozef of Sint-Elisabeth worden op het afgesproken tijdstip in het ziekenhuis verwacht”, zegt Hetty Voeten van AZ Turnhout. “We vragen patiënten om ons niet te bellen om na te vragen of hun afspraak doorgaat. Zo belasten ze de telefoonlijnen niet. Heeft u niets van het ziekenhuis gehoord, dan gaat uw afspraak door.” Woensdag startte het ziekenhuis ook al de dringende zorgverlening weer op.

Straalverbinding

Het stadsbestuur van Turnhout heeft het AZ Turnhout ondersteuning gegeven door een straalverbinding te realiseren tussen beide campussen. “We hebben het ziekenhuis onze ondersteuning en hulp aangeboden”, zegt de Turnhoutse schepen van Zorg Luc Op de Beeck (CD&V). “Het is tenslotte in het belang van alle Turnhoutenaren dat het ziekenhuis zo spoedig mogelijk weer op volle capaciteit kan werken.”

Het is onmogelijk om de glasvezelkabel op heel korte termijn te herstellen. Donderdag voeren arbeiders een boring uit tot zeven meter diepte. Vrijdag moet de kabel weer operationeel zijn. “Intussen zetten we een straalverbinding op tussen de beide campussen van het ziekenhuis”, legt schepen van ICT Stijn Adriaensens (N-VA) uit. “Daarvoor kunnen we rekenen op de ICT-deskundigen van AZ Turnhout en van het stadsbestuur. Onze dank gaat ook uit naar de firma Van Roey die heel snel bereid werd gevonden om mee te werken.” (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio