Zufaisa van Cooten met haar collega’s voor Dagschotel Boelaer. © Dirk Kerstens

Nieuw buurtrestaurant Dagschotel opent aan het Te Boelaarpark

Borgerhout -

Met de derde vestiging van Dagschotel is Antwerpen alweer een buurtrestaurant rijker. Het totale aantal staat nu op zeven. Dagschotel Boelaer opent op donderdag 6 oktober aan de Bischotelaan 262. Iedereen is er welkom voor een even goedkope als lekkere maaltijd.

dp

Zufaisa van Cooten leidt het buurtrestaurant in Nieuw Borgerhout. Er bestaat al een Dagschotel in Hoboken en Merksem. Waarom deze nieuwe locatie? “Dit is een buurt waar we nog niet aanwezig waren. Want je kan hier ook eten komen afhandelen en we leveren aan huis. Daarbij werken we met herbruikbare bakjes. Elke dag hebben we verschillende menu’s. En er zijn drie verschillende tarieven. Dat is negen euro standaard, zeven euro voor 60+ en drie euro voor mensen met een minder inkomen. Hun kinderen betalen maar één euro.”

Even snel een misverstand uit de wereld helpen. Een buurtrestaurant is geen sociaal restaurant voor kansarmen. “Nee, iedereen is hier welkom. Bijvoorbeeld als je een keer geen zin hebt om te koken.” Zufaisa komt over van Dagschotel Merksem. Wat zijn haar ervaringen daar? “Het is wel populair, vooral bij oudere mensen. De jongere generaties denken vaak dat het een sociaal restaurant is. Als ze dan toch binnenkomen, zijn ze heel verrast.”

metSenseDagschotel is een realisatie van metSense, met een zetel aan de Mechelsesteenweg. Het maatwerkbedrijf is sterk in horeca met sociaal talent en werkt hiervoor samen met de stad Antwerpen. Vandaar het openingswoord door schepen Tom Meeuws (Vooruit), onder meer bevoegd voor sociale zaken en armoedebestrijding.

“Wat eten we vandaag? Die vraag wordt elke dag bij ons thuis gesteld. Voor ons is dat een luxeprobleem: wordt het chili con of sin carne?”, vertelde Meeuws. “Maar er zijn ook mensen in Antwerpen die hopen dat ze die vraag niet van hun kinderen krijgen. Ook voor die mensen is er nu Dagschotel buiten de muren. Wat blijft extra muros toch een verschrikkelijk woord”, vond de schepen nog.

Tot slot nog melden dat deze Dagschotel zich niet alleen richt naar de Boelaarbuurt. Het doelpubliek mag ook komen uit Deurne-Zuid en de Groenenhoek in Berchem.

De buurtrestaurants van A

De 7 Schaken, Lange Beeldekensstraat 50.

Bakboord, hoek Carel Van Manderstraat-Louis Paul Boonstraat (Linkeroever)

Foyer De Stroming, Aalmoezenierstraat 12

Kom.Eet, Clara Snellingstraat 33 (Deurne)

Dagschotel Merksem, Frans Adriaensensstraat 116

Dagschotel Hoboken, Paul Vekemanslaan 60

Dagschotel Boelaer, Bikschotelaan 262 (Borgerhout)

www.dagschotel.be , www.buurtrestaurants.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio