De 103-jarige Plien Tops uit Poederlee geniet van haar verjaardag samen met haar drie zonen, burgemeester Marleen Peeters en gemeenteraadsvoorzitter Greet Dekkers. © RR

Oudste Lillenaar Plien Tops viert 103de verjaardag

Poederlee

Pauline ‘Plien’ Tops uit Poederlee (Lille) vierde woensdag al haar 103de verjaardag. Ter gelegenheid van deze bijzondere feestdag kreeg de oudste bewoner van de gemeente Lille het bezoek van burgemeester Marleen Peeters (N-VA) en gemeenteraadsvoorzitter Greet Dekkers.

De kranige vrouw die officieel Maria Tops heet, woont nog altijd in bij haar zoon Etienne Verhoeven op de Heggelaan in Poederlee. “We overhandigden haar namens de gemeente een bloemstuk en een cadeaubon van 150 euro. Het koningshuis bezorgde een pakketje lekkernijen en gelukwensen in de vorm van een brief”, zegt Marleen Peeters.

Plien Tops huwde in 1947 met Jozef Verhoeven, maar haar man overleed al in 1981. Naast vier zonen zijn er ook nog zes kleinkinderen en ook al heel wat achterkleinkinderen. Veertien jaar geleden verliet Plien haar woning op de Baan om bij haar zoon Etienne in te gaan wonen. Daar probeert ze nog heel zelfstandig te zijn. (bvdl)

Marleen Peeters en Greet Dekkers brachten de fiere jarige een bezoekje bij haar thuis in de Heggelaan in Poederlee. © RR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio