© atv

Enorme schade aan vier woningen na hevige brand in Boechout: “Mijn zus is alles kwijt”

In Boechout zijn verschillende inzamelacties opgestart voor de getroffen gezinnen na de hevige brand van dinsdag. Vier woningen zijn onbewoonbaar verklaard. Niemand raakte gewond, maar de schade is wel immens.

jtpBron: ATV

De ravage na de zware brand in de Alexander Franckstraat is enorm. Het vuur brak dinsdag vermoedelijk uit tijdens dakwerken, verspreidde zich razendsnel en sloeg ook over naar de aanpalende woningen. De brandweer ging de brand met verschillende ploegen te lijf, maar kon niet voorkomen dat drie daken helemaal uitbranden.

In de woningen is de schade dan ook groot. De getroffen families wachten nog op het verslag van de verzekeringsmaatschappijen. In Boechout zijn intussen echter al verschillende crowdfundings opgestart. “Alle beetjes helpen”, zegt Nikki aan ATV.

Haar schoonzus woonde en werkte als onthaalmoeder in de getroffen woning op de hoek van de straat. “Gisteren (dinsdag, red.) mochten ze nog een paar spullen pakken die te redden vielen, maar verder is alles weg.” Voor de zeven kindjes van het kinderdagverblijf is opvang gevonden.

Ook Patrick Paelman en Marleen Smout zijn een inzamelactie gestart. Hun dochter woonde met haar man en hun twee kindjes in het huis ernaast. “We zijn op zoek naar laptops of tablets voor de kinderen, zodat ze hun schoolwerk kunnen maken. Ook speelgoed of knuffels voor de allerjongsten zijn welkom.”

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

Aangeboden door onze partners