©  AFP

Onze bespaartip: huur je speelgoed en bespaar 150 euro per jaar per kind

Van torenhoge energieprijzen tot historische inflatie: het leven wordt in sneltempo duurder. Het goede nieuws is dat we met kleine ingrepen steeds meer impact kunnen hebben op onze portemonnee. Daarom geeft Gazet van Antwerpen elke dag een handige bespaartip. Doe er je voordeel mee!

Het Barbie Droomhuis, een nieuwe Lego-bouwset, de laatste uitbreiding van het gezelschapsspel Kolonisten van Catan … Speelgoed is duur. Het kan dan ook pijn doen wanneer je kind na enkele weken interesse verliest en het speelgoed naar de kast wordt verbannen. Spelotheken of speelgoedbibliotheken kunnen een leuke oplossing zijn: je huurt het speelgoed voor enkele weken en ruilt het nadien in voor iets anders. Non-stop plezier voor een fractie van de prijs. Heel wat steden en gemeenten hebben zo’n spelotheek, al dan niet verbonden aan de bibliotheek.

Belgische huishoudens gaven in 2020 gemiddeld 170 euro uit aan spelletjes en speelgoed. Maar in dat gemiddelde zitten ook de gezinnen zonder kinderen. Het werkelijke bedrag zal dus aanzienlijk hoger liggen. Een onderzoek uit 2008 ging al uit van 204 euro per jaar per kind, videospelletjes niet inbegrepen. Als we het lidgeld van de spelotheek (meestal tussen de 5 en 20 euro per jaar) en de eventuele huurprijs per stuk (zelden hoger dan 1 euro) in rekening nemen, kun je gemakkelijk 150 euro per kind per jaar besparen. En dat is waarschijnlijk nog een onderschatting.

 (jvbo)

Vastgoed

Jobs in de regio