Alec Baldwin treft schikking met de familie van Halyna Hutchins, de cameravrouw die werd doodgeschoten op filmset van ‘Rust’

De familie van Halyna Hutchins, de cameravrouw die om het leven kwam door een schotwonde tijdens de opnames van de film Rust in 2021, en acteur Alec Baldwin hebben een minnelijke schikking getroffen. Dat meldt de advocaat van Baldwin in een persverklaring.

joroBron: CNN

Het tragische incident speelde zich nu bijna een jaar geleden af. Op 21 oktober 2021 loste hoofdacteur Alec Baldwin een schot met een pistool, waarvan hij dacht dat het geladen was met losse flodders. Door een menselijke fout zat er toch een echte kogel in het vuurwapen en regisseur Joel Souza en cameravrouw Halyna Hutchins werden van dichtbij getroffen. De regisseur overleefde, maar Hutchins overleed aan haar verwondingen.

In eerste instantie werd met een beschuldigende vinger gewezen naar de persoon die verantwoordelijk is voor de wapens op de set en naar andere assistenten, maar al snel kwam ook Baldwin zelf, als producent en losser van het schot, onder vuur te liggen. De familie van de overleden cameravrouw spande in februari een rechtszaak aan tegen Baldwin, het productiebedrijf en andere belangrijke leden van de crew. Volgens de aanklacht waren er op de set tal van inbreuken op de normen binnen de filmindustrie.

De precieze details van de schikking, die nog moet worden goedgekeurd door de rechtbank, werden niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat Matthew Hutchins, de weduwnaar van Halyna Hutchins, op de aftiteling zal staan als uitvoerend producent en op die manier een deel van de opbrengst van de film zal opstrijken. Eerder werd immers beslist dat de opnames van de western-film in januari 2023 zullen hervat worden, met vermoedelijk opnieuw Joel Souza als regisseur.

“Het gaat er mij niet om iemand te beschuldigen”, stelt weduwnaar Matthew Hutchins in een verklaring. “Iedereen gaat ervan uit dat het om een tragisch ongeval gaat. Ik ben dankbaar dat de producenten en de filmmaatschappij tot een overeenkomst zijn gekomen om op deze manier (door de opnames verder te zetten en de film af te werken, red.) hulde te brengen aan Halyna’s, finale werk.” De verklaring van de advocaat van Alec Baldwin sloot zich daarbij aan.

Vastgoed

Jobs in de regio