De hoek van de Kapellei en de Kwikaard in Sint-Antonius.  ©  kma

Verkeershinder aan Kwikaard in Sint-Antonius en Smissestraat Zoersel door bouwwerven

Zoersel -

Binnenkort gaat op de hoek van de Kapellei en de Kwikaard de oude parochiezaal van Sint-Antonius plat. Er komen tien luxe-appartementen en een nieuwe handelsruimte. Daarom moet het verkeer binnenkort een tijdje omrijden. Ook op de hoek van Dorp-Smissestraat in Zoersel wordt hinder verwacht door een bouwwerf.

Kristin Matthyssen

In Sint-Antonius wordt het een werf van lange adem. De bouwwerf op de hoek van de Kapellei en Kwikaard zal tussen 3 oktober 2022 en 2 april 2024 voor verkeershinder zorgen. Het stuk van de Kwikaard tussen de Kapellei en het kruispunt Mathias Joostenslaan – Jozef Cornelissenlaan wordt een tijdlang afgesloten, behalve voor plaatselijk verkeer. Er wordt een omleiding voorzien via Kerkhoflei en Jozef Cornelissenlaan.

De oude gebouwen hier op de hoek van de Kapellei en de Kwikaard, waaronder de parochiezaal, gaan tegen de grond. ©   kma

De voorziene omleiding. ©  gemeente Zoersel

Zoersel

Tot 14 oktober is het kruispunt van Dorp-Smissestraat niet toegankelijk. Het dorpsplein is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer via Dorp, wat de enige in- en uitrit zal zijn van het plein. De voorziene omleidingen gaan via de Doelen en de Smissestraat, afhankelijk van waar je je bevindt.

De omleiding in Zoersel-centrum. ©  rr

Riolering Meerheide

Ook in de wijk Meerheide zijn enkele rioleringswerken begonnen. Daar zou de hinder beperkt blijven tot het plaatselijk verkeer. Bewoners werden apart door de aannemer op de hoogte gebracht. (kma)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio