©  rr

Sint-Gillis-Waas gaat inwoners bij noodsituatie alarmeren via BE-Alert

Sint-Gillis-Waas -

De gemeente Sint-Gillis-Waas test donderdag 6 oktober een nieuw systeem dat inwoners via sms, e-mail of telefoon op de hoogte stelt van een noodsituatie. “Het is van belang dat onze inwoners meteen op de hoogte zijn bij een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking”, klinkt het.

Yannick Joos

Heel wat gemeenten in ons land testen op donderdag 6 oktober het nieuwe BE-Alert-systeem. Bedoeling van het systeem is om inwoners zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van noodsituaties. Ook in Sint-Gillis-Waas zullen alle inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert sms of e-mail krijgen met de volgende boodschap: BE-Alert - Test gemeente Sint-Gillis-Waas. Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be.

“Door BE-Alert te testen, kunnen we de procedures verder inoefenen”, klinkt het bij het gemeentebestuur. ”Bovendien maken we onze inwoners bewust van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. De test is daarenboven de ideale gelegenheid om voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven om dit alsnog te doen.”

Om zo’n testbericht te ontvangen moeten inwoners zichzelf registeren via de website van BE-Alert. “Het is van belang dat burgers hun profiel op BE-Alert goed onderhouden”, klinkt het. “Ze kunnen hun persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen. Bovendien kunnen ze tot vijf adressen registreren. Naast hun thuisadres kunnen ze dus eveneens hun werkplaats en enkele andere belangrijke adressen, zoals bijvoorbeeld familieleden, toevoegen.”

Meer info op: www.be-alert.be.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio