© rtv

Mechelen komt prominent in beeld in nieuwste clip van Angèle

Mechelen -

De Franstalige ster Angèle heeft een deel van haar nieuwste clip opgenomen in Mechelen. De stad is wat blij met de aandacht van de bekende Brusselse singer-songwriter. “Ik vermoed dat onze stad haar bij een eerder bezoek bevallen is”, zegt Björn Siffer, schepen van Toerisme.

Sven Van Haezendonck

Angèle, omringd door enkele dansers in de Nekkerhal.  © YouTube 

Het debuutalbum van Angèle kwam vier jaar geleden uit. Met nummers als Tout Oublier en Fever, waarvoor ze samenwerkte met de Britse zangeres Dua Lipa, brak ze records. Bijna een jaar geleden kwam de eerste single van haar tweede studioalbum: Bruxelles, je t’aime. In amper vier dagen tijd is Amour, Haine & Danger, haar nieuwste clip, al 584.000 keer bekeken.

Daarin komt Mechelen prominent in beeld: niet alleen de Nekkerhal, maar bijvoorbeeld ook de Bruul en de skatepiste op het Douaneplein. De opnames gebeurden midden september. “We moesten ze geheimhouden, maar we hebben er natuurlijk wel toestemming voor gegeven”, vertelt schepen Björn Siffer (Vld-Groen-m+).

De Brusselse ster op wandel in de Bruul. © YouTube

De schepen vermoedt dat de interesse van de zangeres vorig jaar werd gewekt toen ze meewerkte aan De Warmste Week. Angèle gaf toen een intieme showcase op het podium in de Dijlestad. “Waarschijnlijk heeft ze de leuke atmosfeer in onze stad op dat moment wel wat ontdekt. Haar geboortestad Brussel ligt hier ook maar op 25 kilometer vandaan”, zegt Siffer.

Of het de stad extra bezoekers oplevert, durft hij niet te zeggen. “Honderdduizenden mensen zullen de clip bekijken, zeker jongeren. Of ze daardoor besluiten om Mechelen te bezoeken, is een vraag. Ze zijn natuurlijk meer dan welkom.” (svh)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio