Onderweg moesten de jonge lopertjes heel wat hindernissen overwinnen. © Stijn Van de Sande

Duizend jonge sportievelingen leven zich uit tijdens vernieuwde Mechelse scholenveldloop: “Plezier maken staat voorop”

Mechelen -

Bijna duizend leerlingen van de Mechelse basisscholen namen woensdagnamiddag deel aan de jaarlijkse scholenveldloop. Het sportieve evenement zit vanaf dit jaar in een nieuw jasje. De focus ligt nog meer op plezier maken in plaats van winnen. Daarom werden er allerlei leuke hindernissen aan het parcours toegevoegd.

Stijn Van de Sande

De Mechelse scholenveldloop in sport- en recreatiepark De Nekker is een jaarlijkse traditie. Ook dit jaar schreven zo’n duizend leerlingen uit de verschillende basisscholen zich in. “We zetten dit jaar maximaal in op de funfactor”, zegt schepen van Sport en Jeugd Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+). “Het is belangrijk dat de kinderen even vergeten dat ze aan het sporten zijn en gewoon plezier maken. Dat is nodig, want zo’n acht op de tien kinderen haalt de beweegnorm niet.”

Om de veldloop extra leuk te maken, lag het parcours bezaaid met hindernissen. Zo moesten de leerlingen over een springkasteel, onder een camouflagenet, door een hindernis met banden en over het strand. Onder het motto ‘Wie sport, die wint’ van MOEV en Sport Vlaanderen was er ook voor iedere deelnemer een gouden medaille. “De focus ligt sinds dit jaar dus niet langer op het lopen op zich, maar wel op de beleving en de randactiviteiten”, aldus Labsir.

Er liepen in totaal zo’n duizend leerlingen uit het basisonderwijs mee. © Stijn Van de Sande

Zo waren er naast het parcours ook initiaties cheerleading, ropeskipping en squash van de Mechelse clubs en was ook Buurtsport aanwezig. Op die manier konden de deelnemers kennismaken met verschillende sporten. “We hopen deze vernieuwde versie van de scholenveldloop ook de komende jaren op deze manier te kunnen organiseren. We willen ons in de toekomst ook opnieuw richten op de secundaire scholen, die in het verleden vaak met een mooi deelnemersveld aanwezig waren”, klinkt het.

De vernieuwde scholenveldloop is een samenwerking tussen de sportdienst van de stad Mechelen, Buurtsport, PSRC De Nekker, RAM atletiek en de Vlaamse Atletiekliga, Sport Vlaanderen, MOEV, Netwerk Lokaal Sportbeleid en BimSem. (svds)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio