Schepen Kelly Joris voert de groep wandelaars in rolstoel aan. © JAA

In 3280 stappen over mooiste wegen langs woonzorgcentra

Schepen van Sociale Zaken Kelly Joris (Open Vld) en Krystyna Van Eyndhoven, directeur van woonzorgcentrum Wommelgheem, openden woensdag de nieuwste Wommelgemse wandelroute. Die werd zo uitgestippeld dat ook hoogbejaarden en zelfs mensen in een rolstoel hun ‘tienduizend stappen’ kunnen bijeen sparen.

Jan Auman

Wommelgem is één van de meer dan tweehonderd Vlaamse gemeenten en steden die deelneemt aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’. “Deze rolstoelvriendelijke wandeling maakt daar deel van uit”, aldus Kelly Joris. “Onze medewerkers Jessie Verbeuren en Nina Van de Kraats hebben samen met de directies van de woonzorgcentra een korte, toegankelijke wandeling permanent bewegwijzerd met voldoende rustpunten. Het is één van de drie nieuwe routes voor dit najaar.”

Krystyna Van Eyndhoven: “Je passeert niet alleen ons Wommelgheem, maar ook de collega’s van Ten Dorpe en Sint-Jozef. Je kan kiezen aan welk zorgcentrum je je wandeling begint.” Het is dus meteen een charmeoffensief vanuit de woonzorgcentra. “Dat is nodig want sinds corona lijkt het wel of deze gezellige plekken en fijne woongemeenschappen te mijden zijn. Het tegendeel is waar. Kom gerust eens op bezoek.”

Onder meer Wommelgheem-directeur Krystyna Van Eyndhoven werkte mee aan het stotstandkomen van de nieuwe wandelroute. © JAA

Spreuken

Tijdens de route van ongeveer 2,3 km of 3280 stappen kom je ook enkele zitbanken tegen. Dat leeftijd geen beletsel hoeft te zijn om ervan te genieten, bewees Elvira Van Crom. De eeuwelinge van wzc Wommelgheem ging meteen enthousiast mee op verkenning.

De lancering van de route vindt niet toevallig plaats tijdens de week van de geestelijke gezondheidszorg. “Wandelen is één van de activiteiten die helpen om je veerkracht te versterken”, weet schepen Kelly Joris. “Dat willen we nog extra in de verf zetten met de inspirerende spreuken langs het traject. Ze zetten het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen.”

Aan het vrijetijdsloket in het Brieleke kan je een flyer met de route afhalen. In het straatbeeld is de route aangeduid met ronde groene pijlen. Aan elk woonzorgcentrum vind je ook een startbord.  (jaa )

Schepen Kelly Joris en Wommelgheem-directeur Krystyna Van Eyndhoven knipten het lintje van de nieuwe rolstloelvriendelijke wandeling in Wommelgem. © JAA

Wommelgheem-directeur Krystyna Van Eyndhoven met de honderdjarige Elvira Van Crom. © JAA

 © JAA

 © JAA

 © JAA

 © JAA

 © JAA

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio