© Theo Derkinderen

Man die agent ‘paljas’ zou genoemd hebben riskeert 800 euro boete

Heist-op-den-Berg -

Een 49-jarige man uit Heist-op-den-Berg moest zich woensdag voor de strafrechter verantwoorden voor smaad aan de politie. De beklaagde zou een politieman, die schooltoezicht hield, voor ‘paljas’ hebben uitgescholden. De man zelf ontkende met klem dat hij dat woord heeft gebruikt.

Half december 2020 hield een inspecteur van de lokale politie Heist toezicht aan een school in de gemeente. In de buurt waren op dat ogenblik ook betonwerken bezig op een werf en was er een betonmixer beton aan het leveren. “De chauffeur van de betonmixer had aan F.R. gevraagd om zijn auto enkele meters te verplaatsen, maar dat deed meneer niet. Hij riep dat hij zijn auto parkeerde waar hij wilde”, zei de openbare aanklager. “Onmiddellijk nadien stapte F.R. naar de politieman die schooltoezicht hield. Hij snauwde hem toe dat hij zijn werk moest doen en nam ook het woord paljas in de mond.”

Volgens het Openbaar Ministerie probeerden omstaanders de situatie onder controle te krijgen, maar bleef de Heistenaar agressief en respectloos handelen. Er werd een geldboete van 800 euro gevorderd.

F.R. verdedigde zichzelf en ontkende dat hij de politieman paljas of zeveraar had genoemd. “Ik ga echt geen verwijten maken naar politiemensen. Dat zijn woorden die niet in mijn woordenschat voorkomen. Misschien heb ik wel gezegd dat hij niet moest zeveren, maar ik heb hem geen zeveraar genoemd.”

Uitspraak in de zaak valt op woensdag 2 november. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio