© Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Toen ik mijn geloof in God uitte, leek het alsof ik uit de kast kwam”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Nicky Wellekens (42).

“Toen ik 15 jaar was, besloot ik vrijwilliger te worden bij het Rode Kruis. Dat was een drukbezette periode, die ik later afsloot door over te stappen naar defensie. Maar een tijdje nadat ik daar aan de slag was gegaan, belandde ik in medisch pensioen. En dat schudde me grondig wakker.” 

“Als we ons leven in beschouwing nemen, vraag ik me af wat de rol van de mens is. Met die vraag in het achterhoofd trek ik op onderzoek uit. Dat deed ik eerder al in Gent, en nu triggert Antwerpen me. Het is een interessante omgeving, want alle religies co-existeren in deze omgeving. En dat is een mooi gegeven.”

“Religie is een belangrijk gegeven in mijn leven. Ik ben de afgelopen jaren geregeld op een religieuze reis vertrokken. Zo verbleef ik een aantal maanden in Israël. Tijdens die tripjes ga ik voornamelijk op zoek naar mijn innerlijke stem en evenwicht. De antwoorden vind ik vaak in de Heilige Boeken die ik er lees. Die hebben me al heel wat beproevingen helpen overwinnen.”

“Zo keerden mijn ouders zich tegen mij toen ik mijn geloof in God uitte. Het leek wel alsof ik uit de kast kwam. En hoe meer ik me verdiepte in het evangelie, hoe groter de afstand werd. Dat is jammer, want mijn grootouders volgden wel de weg van het geloof, en zij hebben een goed leven gehad. Waarom zou ik dat dan niet kunnen?” (lava)

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio