Kracht en Geduld geeft zaterdagmiddag voor de gelegenheid een optreden op de Grote Markt. © IF

Turnkring Kracht en Geduld viert 125e verjaardag

Sint-Niklaas -

Op 28 september 1897 zag turnkring Kracht en Gezin in Sint-Niklaas het levenslicht. 125 jaar later is de sportclub niet meer weg te denken uit het Waasland en is de club uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie. Aanstaande zaterdag wordt een delegatie van het bestuur, het trainersteam en andere verantwoordelijken ontvangen in het stadhuis.

Yannick Joos

De vereniging werd opgericht door een kleine groep van bevriende turners in Het Schuttershof aan het Brugsken. Nadat de vereniging in 1912 haar intrek had genomen in de nieuwe turnzaal aan de Klein-Hulststraat, en na afloop van de Eerste Wereldoorlog, startte pas de echte groei en bloei van de club. Ondertussen heeft Kracht en Geduld een stevige uitbreiding ondergaan met een eigen gemoderniseerde infrastructuur. Naast het turnen kunnen sportievelingen van alle leeftijden er eveneens terecht voor dans, rope skipping, groepsfitness en tai chi.

Zaterdag 8 oktober om 14 uur wordt een delegatie van het bestuur, het trainersteam en andere verantwoordelijken ontvangen in het stadhuis. Nadien volgt er dan om een publiek optreden in openlucht op de Grote Markt. Enkele jeugdgroepen uit de disciplines dans, gym en rope skipping zullen daar het beste van zichzelf geven.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio