©  Dirk Vertommen

Man volgt cursus rond agressiebeheersing niet: 8 maanden cel gevorderd

Mechelen -

Het Openbaar Ministerie heeft acht maanden cel en een boete van 800 euro gevorderd tegen een 21-jarige Mechelaar die in september 2019 bij een vechtpartij op een fuif was betrokken.

Begin september 2019 deed een jongeman aangifte bij de politie dat hij daags voordien klappen en stampen had gekregen van een andere bezoeker van een fuif. Dat zou volgens het slachtoffer gebeurd zijn toen hij nog een pintje overhad en het spontaan aanbood aan iemand anders. Die zou dan agressief hebben gereageerd en het slachtoffer tegen de grond hebben gewerkt. “Hij moest daarbij enkele trappen incasseren en werd ook bij de keel gegrepen”, zei de openbare aanklager. “Volgens de beklaagde reageerde hij agressief omdat er volgens hem met bier zou zijn gesmeten. Vanuit het parket is er voorgesteld om een cursus Omgaan met Agressie te volgen, maar daar ging de beklaagde niet op in. Vandaar dat we nu een celstraf, eventueel gekoppeld aan voorwaarden, vragen.”

Advocate Ann Huysmans stond beklaagde W.S. bij en gaf toe dat haar cliënt op het vlak van administratie niet altijd de sterkte is en daardoor de uitnodiging om een cursus te volgen, heeft laten schieten. “Maar mijn cliënt is pas 21 jaar. Als hij nu een celstraf oploopt, kan hij alle hoop op een positieve professionele toekomst meteen opbergen.”

De verdediging vroeg om de Mechelaar opschorting van straf te geven. Uitspraak volgt op 2 november. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio