Een overzicht van de verkeerssituatie. © Gemeente Nijlen

Gemeente voert wijzigingen door aan circulatie in de Klokkenlaan en aan parking tussen de kerk en de parochiezaal

Nijlen -

In het voorjaar was er een bevraging over de testopstelling in de omgeving van de Klokkenlaan in Nijlen. Er worden nu enkele bijsturingen doorgevoerd.

Bert Provoost

“Lokaal bestuur Nijlen zet een nieuwe stap in het verbeteren van de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers en de leefbaarheid voor de bewoners van de buurt aan de Klokkenlaan. Verkeerstellingen en de ervaringen van buurtbewoners en weggebruikers werden samen gelegd om de proefopstelling bij te sturen. De wijzigen gaan in vanaf 7 november, het gaat opnieuw om een tijdelijke testopstelling”, laat de gemeente weten in een persmededeling.

In de Klokkenlaan komt er enkelrichting van oost naar west. Auto’s kunnen voortaan enkel uitrijden via de westelijke kant van de Klokkenlaan, daar is de zichtbaarheid beter. Dat is de aansluiting van de Klokkenlaan op de Bouwelsesteenweg ter hoogte van de oversteekplaats aan de Aldi-supermarkt. De parking van dagbladhandel Papyrus is nog wel bereikbaar via de Bouwelsesteenweg.

Fietszone

Er is een grote fietszone in de straten Dorsel, Zavelweg, Koekoekstraat, Klokkenlaan, Zandlaan en Maneschijnhof. In deze zone is de auto een gast en mag je fietsers niet inhalen. In het deel van de Klokkenlaan tussen dagbladhandel Papyrus en de kerk, komt er een parkeerverbod aan één zijde van de straat. Aan de andere zijde was er al een parkeerverbod, zo kunnen er geen auto’s parkeren in deze fietsstraat.

Ook aan de kleine parking tussen kerk en parochiezaal verandert er één en ander. De kiss-and-ridezone verdwijnt. De toegang van de parking van de kerk wordt verplaatst in de richting van de kerk. “Zo nemen we verkeer weg van het conflictpunt aan de parochiezaal”, klinkt het. (bepr)

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio