© atv

25 schoten met Kalasjnikov op vitrine aan Vlaamsekaai: Nederlander riskeert vier jaar cel

Een Nederlander die volgens het parket betrokken was bij de beschieting van de etalage van een interieurarchitect op de Vlaamsekaai in Antwerpen in 2018, riskeert vier jaar cel. Bij de aanslag werden 25 kogels uit een AK-47 afgevuurd.

De feiten dateren van 1 oktober 2018. “Met een of meerdere automatische wapens werden toen schoten afgevuurd op een uitstalraam aan de Vlaamsekaai in Antwerpen”, aldus het Openbaar Ministerie (OM). “Er werden vijfentwintig hulzen aangetroffen, afgevuurd met een automatisch wapen, type AK-47 (Kalasjnikov, red.).”

De geviseerde vitrine was die van een interieurarchitect. “Over het motief voor de beschieting is nooit duidelijkheid gekomen”, zegt het OM. De interieurarchitect in kwestie was aanwezig op het moment van de schietpartij, zijn advocaat Jan De Man vorderde een morele schadevergoeding van 2.500 euro van de enige beklaagde, Lucas B. uit Amsterdam.

LEES OOK. Beschieting Vlaamsekaai: doelwit wijst richting hooligans, speurders houden meerdere pistes open als motief

B. kwam bij de speurders in beeld doordat de auto van zijn vader en een auto die op zijn naam gehuurd waren op het moment van de beschieting in de buurt werden opgemerkt. Het telefoonnummer van B. werd op datzelfde moment opgepikt onder een zendmast in de buurt van de Vlaamsekaai. Bij zijn verhoor ontkende de man dat hij iets met de schietpartij te maken had. Hij zei dat hij de auto van zijn vader had uitgeleend aan enkele jongens uit de Amsterdamse Strandvlietwijk. Wie die mensen waren, wilde hij niet vertellen. “Het is duidelijk dat hij de feiten niet alleen gepleegd heeft maar het blijft gissen naar zijn kompanen”, zei de aanklaagster.

Beklaagde B. stuurde zijn kat naar de zitting, hij verdedigde zich dus niet tegen de strafeis van vier jaar gevangenis en een boete van 1.600 euro. De rechtbank doet uitspraak op 2 november.

 sare

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio