© rr

Kunstboekenbeurs in Academie biedt papieren schatten uit verleden, heden en toekomst aan

Antwerpen -

De Antwerp Academy Art Book Fair, de kunstboekenbeurs in de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten, begint stilaan uit te groeien tot een vaste waarde. De beurs houdt dit jaar zijn achtste editie op zaterdag 15 oktober.

Lange tijd bestond er in Antwerpen geen enkele beurs voor liefhebbers van kunstboeken en antiquarische uitgaven. Acht jaar geleden besliste de Antwerpse Academie die lacune te dichten en nam ze het initiatief tot het oprichten van de Antwerp Academy Art Book Fair. De eerste editie vond plaats in oktober 2014.

Ondertussen maakt de Academie zich op voor de achtste editie van deze kunstboekenbeurs. In de Lange Zaal, Venushal, Wintertuin, Tempel en de stemmige gangen van de Academie vinden zo’n honderdtal standhouders uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk een stek.

Naast de alternatieve uitgevers en kunstenaars die hun kunstenaarspublicaties voorstellen in de sectie Present, bieden ook gevestigde antiquariaten uit binnen- en buitenland hun papieren schatten aan in de Past-ruimte. Bij Future staat de gedrukte output van Academiestudenten en Belgische kunsthogescholen centraal. (evw)

 © rr

Antwerp Academy Art Book Fair: 15 oktober tussen 10-18u, Mutsaardstraat 31. Gratis toegang.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio