Een sfeerbeeld van de editie van 2021, in de Braembibliotheek en met de altijd gevatte presentator Vincent Jespers © jaa

Braembibliotheek daagt De Schrijfwijzen van Schoten uit om mee met taal te spelen: vrijdagavond 7 oktober

Schoten -

De Braembibliotheek zet vrijdagavond 7 oktober de traditie van De Schrijfwijzen verder met de organisatie van een openbaar dictee in spelvorm. Inschrijven is gratis en kan nog altijd.

Creatief Schrijven, onze zusterkrant De Standaard en de Vlaamse bibliotheken nodigen ook alle Schotenaren uit om mee te spelen/schrijven. “Verwacht je niet aan een klassiek schools dictee vol tongbrekers en hersenkrakers, wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt”, aldus organisator Philip Cuypers van de Braembib.

Dat je door deelname de zon kan zien ondergaan vanuit één van de mooiste plekken van Schoten – de jeugdafdeling van de Braembib op de eerste verdieping - , dat het personeel van de bib hapjes en drankjes serveren en dat ook de Schotense band USUAL komt optreden tijdens de pauze, zijn bijkomende argumenten om die schroom te laten vallen en je pen dit jaar toch maar eens te scherpen. Misschien kan jij de reputatie van Schoten wel een handje helpen want dit dicteespelwordt quasi tegelijk in tachtig Vlaamse bibliotheken georganiseerd.

Het spel telt drie rondes: een traditioneel dictee, multiple choice en spellingbee. “De winnaar wordt overladen met respect en felicitaties, maar gaat op het einde van de avond ook aan de haal met een exclusief cadeau”, probeert Cuypers twijfelaars over de streep te trekken.

Deelnemen kan uiteraard gratis, maar vooraf even inschrijven is wel verplicht. Dat kan op alle mogelijk manieren via de bib. (jaa)

De Schrijfwijzen, vrijdag 7 oktober om 20 u in de Braembibliotheek, Sint-Cordulaplein 13 in Schoten. Inschrijven via 03-6820 17 10, bibliotheek@schoten.be Meer info Website bibliotheek Schoten De Schrijfwijzen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio