Vlaams Belang-raadslid dat Lamkel Zé ‘mensaap’ noemde, ontslagen door werkgever

Wilrijks Vlaams Belang-raadslid dat Lamkel Zé ‘mensaap’ noemde, is ontslagen bij Atlas Copco

Antwerpen -

Het Wilrijkse districtsraadslid Werner De Gres, die op Facebook voetballer Didier Lamkel Zé een ‘mensaap’ noemde, is ontslagen bij Atlas Copco. Nadat Vlaams Belang Werner De Gres al op non-actief had gezet, heeft zijn uitspraak op Facebook dus nog een staartje gekregen. Zijn werkgever, Atlas Copco, heeft besloten zijn contract stop te zetten, nadat hij eerder al een schriftelijke waarschuwing had gekregen vanwege racistische uitlatingen.

Werner De Gres kwam onder vuur te liggen na een reactie op Facebook na de wedstrijd tussen KV Kortrijk en R. Antwerp FC. Zelf betuigde hij zijn spijt hierover. Het bericht werd intussen ook verwijderd. “Het is in een opwelling gebeurd, ik ben géén racist”, luidde zijn verklaring.

“Atlas Copco heeft beslist om de professionele samenwerking met de heer Werner De Gres te beëindigen”, reageert het bedrijf via Wouter Ceulemans, President Airtec Divisie Atlas Copco. “Dit naar aanleiding van racistische uitlatingen op sociale media, waarvoor onze werknemer reeds eerder een schriftelijke waarschuwing had gekregen. Bij Atlas Copco in Wilrijk werken meer dan vijftig verschillende nationaliteiten. We streven naar een diverse en inclusieve werkomgeving en vragen onze medewerkers een constructieve samenwerking aan te gaan. Racisme kent geen plaats binnen ons bedrijf.” Werner De Gres zelf wenste niet te reageren.

LEES OOK. Wilrijks Vlaams Belanger op non-actief gezet nadat hij Lamkel Zé ‘mensaap’ noemt: “Ik heb er spijt van, ik ben geen racist”

 jas

Vastgoed

Jobs in de regio