De vraag naar goed opgeleide stadsgidsen neemt opnieuw toe in Mechelen. ©  Dirk Vertommen

Nieuwe opleiding tot Mechels stadsgids is schot in de roos: “Voor we het wisten, was ze volzet”

Mechelen -

Achttien cursisten van Crescendo CVO zijn in september begonnen aan hun opleiding tot stadsgids Mechelen. Het is voor het eerst dat het centrum voor volwassenenonderwijs die organiseert en ze blijkt een schot in de roos.

Sven Van Haezendonck

“De inschrijvingen voor de opleiding finaliteit stadsgids Mechelen liepen vlot binnen. Voor we het wisten was de opleiding volzet. Het aantal deelnemers is beperkt, want de opleiding is heel praktijkgericht en focust op individuele begeleiding”, zegt Marleen Mast, directeur van Crescendo CVO.

Tijdens de opleiding leren de cursisten hoe ze een gidsbeurt op een boeiende manier kunnen brengen voor verschillende doelgroepen. Ze verwerven inzicht in specifieke vaardigheden en nemen zelf deel aan rondleidingen om de kneepjes van het vak te leren.

Afgelopen dinsdag was Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Toerisme, te gast bij de cursisten. Hij had het over de enorme impact van de coronapandemie op het toerisme. “Onze kunsthistorische stad trekt opnieuw aan. Daardoor neemt de vraag naar goed opgeleide gidsen toe. Het doet me enorm veel plezier dat Crescendo CVO met de nieuwe opleiding aan die vraag tegemoetkomt. Het draagt zo bij tot de professionele uitstraling van onze stad”, vertelt hij. (svh)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio