Bieke Schutijser. ©  jw

Inspecteur Bieke (45) is gedreven jager in ‘Klopjacht’: “Dit was pure ernst, gemiddeld reden we 600 kilometer per dag”

Rupelstreek -

Ook dit jaar scoort het Play4-programma Klopjacht hoge kijkcijfers. Vijftien voortvluchtigen worden door een team topspeurders opgejaagd om door drie teams van jagers opgepakt te worden. Bieke Schutijser (45), eerste inspecteur bij politiezone Rupel, is een van de gedreven jagers.

Jef Wijckmans

LEES OOK. Speurders uit ‘Klopjacht’ krijgen versterking van ex-winnares: “Blij dat ik eens aan de andere kant kan staan”

Het tweede seizoen Klopjacht is momenteel te zien op Play4. Net als vorig jaar is het aan een team topspeurders om vijftien voortvluchtigen ergens in ons land te ontdekken om er hun jagers naartoe te sturen. Het gaat om drie duo’s jagers (Alpha, Bravo en Charlie) die door de speurders naar de plaats van de voortvluchtigen worden gestuurd om hen te arresteren.

Een van die jagers bij team Charlie is Bieke Schutijser, die ook beroepsmatig bij de politie werkzaam is. “Sinds 2005 ben ik inderdaad een van de agenten van politiezone Rupel”, zegt ze. “Ik startte mijn carrière in Etterbeek waar ik onder meer instond voor gevangenentransport en openbare orde. In zone Rupel kwam ik bij het interventieteam terecht en ik ben er sinds geruime tijd ook hondengeleider. Het is een zalige job in een heerlijk team.”

Bieke Schutijser met twee van haar afgerichte honden in De Schorre. © jw

Opgemerkt in Hemiksem

Bij een van haar interventies vorig jaar werd ze opgemerkt door een productieleider van Banijay Belgium die voor het programma Klopjacht instaat. “Dat was een interventie in Hemiksem waarbij ik tussenbeide kwam bij een felle familieruzie”, zegt Bieke. “De manier waarop ik de situatie ter plaatse kon bedaren, maakte blijkbaar indruk op hem want korte tijd later kreeg ik de vraag om aan Klopjacht mee te werken.”

Alhoewel ze het programma niet eerder zag, ging ze toch in op de uitnodiging voor een gesprek. Als mama van twee tienerdochters hield ze eerst de boot af. “Ook omdat ik vreesde dat de werkdruk te groot zou zijn. Het programma lag wel in de lijn van mijn job en de politie kijkt op dit programma toe, maar ik moest er sowieso een paar weken verlof voor opofferen.”

Bieke Schutijser en Stacey als jagers in Klopjacht worden reeds als Charlie’s Angels omschreven. © Play4

Pure ernst

Maar uiteindelijk hapte ze toe, iets waar ze momenteel geen spijt van heeft. “Maar het was wel heftig. We zaten soms uren in de auto te wachten om daarna van de ene kant van het land naar de andere gestuurd te worden. Gemiddeld reden we 600 kilometer per dag. Van Marche-les-Dames in Wallonië naar Damme in West-Vlaanderen om daarna naar Scherpenheuvel te moeten omdat een van de verdachten daar mogelijk gesignaleerd werd.”

De reacties, vooral van collega’s, op het programma en haar deelname zijn tot nu toe erg positief. “Tja, ik ben een politievrouw in hart en nieren”, zegt ze. “Dat is tegelijk streng, rechtvaardig en menselijk zijn. Ik kon mijn energie in dat programma ook kwijt. Maar vergis je niet, die zeventien dagen Klopjacht waren voor mij en mijn vijf collega’s niet zomaar een spel maar pure ernst.”

Voor Bieke is Klopjacht pure ernst. © Play4

Volgend seizoen

Het programma beleeft komende zondag op Play4 zijn zevende aflevering en loopt nog tot zondag 23 oktober. Of er een derde seizoen komt, kan Bieke niet vertellen. Net zo min of ze er opnieuw als jager mag en zal aan deelnemen. Maar het is duidelijk dat ze er met heel wat genoegen aan terugdenkt.  

Jager Bieke Schutijser is eerste inspecteur bij politiezone Rupel. ©  jw

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio