©  AFP

Deze cijfers bewijzen hoe historisch de stunt van Club Brugge is: van Belgische primeur voor Hoefkens tot de nul van Mignolet

Negen op negen in de Champions League, na een 2-0-zege tegen Atletico Madrid. Superlatieven om de krachttoer van Club Brugge te omschrijven schieten tekort. Deze zeven records bewijzen wel hoe straf de stuntstart van blauw-zwart op het kampioenenbal is.

Yanko Beeckman

LEES OOK. 9 op 9: is Club Brugge nu al zeker van historische 1/8ste finale in Champions League of niet? Nog één punt en kwalificatie is binnen

3

Club Brugge is de eerste Belgische ploeg ooit die zijn drie openingswedstrijden in de poulefase van de Champions League wint.

9

Negen punten is het hoogste aantal dat Club Brugge ooit vergaarde in de groepsfase van de Champions League. En daar kunnen er straks nog bijkomen.

99

Is Club Brugge nu al zeker van de 1/8ste finales? Dat is een ingewikkelde rekensom met veel mogelijke scenario’s, maar we kunnen bijna met zekerheid - 99% - stellen dat een puntje volstaat voor de volgende ronde.

 ©  BELGA

9 (bis)

Na de zege tegen Atletico Madrid staat Club Brugge al met anderhalf been in de achtste finales: nog nooit wist een ploeg die met negen op negen begon zich niet te kwalificeren voor de knock-outfase van de Champions League.

1

Club won voor het eerst in zijn Champions League-geschiedenis tegen een Spaanse tegenstander.

3 (bis)

Club zou pas de derde Belgische ploeg ooit worden die zich weet te kwalificeren voor de knock-outfase van de Champions League. Anderlecht (2000-2001) en AA Gent (2015-2016) deden het blauw-zwart voor.

 ©  BELGA

1 (bis)

Carl Hoefkens is de eerste Belgische trainer ooit die zijn drie eerste wedstrijden in de Champions League wint. Josep Guardiola (FC Barcelona, 2008-2009), Roberto di Matteo (Chelsea, 2011-2012), Tito Vilanova (FC Barcelona, 2012-2013), Diego Simeone (Atlético Madrid, 2013-2014) en Hans-Dieter Flick (Bayern München, 2019-2020) waren de laatste vijf coaches die met negen op negen debuteerden. Vier van hen haalden ook meteen de finale: Guardiola, Di Matteo, Simeone en Flick.

0

Simon Mignolet en Manuel Neuer (Bayern München) zijn de enige doelmannen die drie clean sheets achter hun naam hebben en deze Champions League-campagne. Thibaut Courtois (Real Madrid) had daar woensdagavond nog kunnen bijkomen, maar is geblesseerd.

6

Het contrast met Hoefkens’ voorganger kan niet groter zijn. Alfred Schreuder werd bij Ajax door Napoli ouderwets in de pan gehakt en werd op een ongekende 1-6 nederlaag getrakteerd. Het grootste verlies sinds 1964 voor de Amsterdammers.

LEES OOK. COMMENTAAR. “Club Brugge verovert nu ook Europa: de overwintering in de belangrijkste aller Europese bekers is nu wel heel dichtbij”

Vastgoed

Jobs in de regio