De Pink Devils tijdens een wedstrijd tegen een ploeg van Mechelse politici. © Leo De Nijn

Katelijnse gemeenteploeg voetbalt tegen Pink Devils voor internationale Coming-Outdag

Sint-Katelijne-Waver -

Naar aanleiding van de internationale Coming-Outdag neemt een delegatie van het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver het vrijdag op tegen de Pink Devils, de enige Belgische homovoetbalploeg. Het gemeentebestuur kan rekenen op de steun van veertigvoudig Red Flame Marlies Verbruggen.

Stijn Van de Sande

Coming-Outdag besteedt aandacht aan het moment waarop mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver wil die dag onder de aandacht brengen met een voetbalwedstrijd tegen de Pink Devils. “We zijn een gemeente waar iedereen zich thuis moet kunnen voelen, toch is uit de kast komen niet voor iedereen even gemakkelijk. We zetten daarom in op sensibiliseringsacties, zoals deze voetbalwedstrijd”, zegt schepen van Gelijke Kansen Sarah De Keyser (CD&V).

De ploeg van het gemeentebestuur bestaat uit medewerkers en mandatarissen. Onder meer burgemeester Kristof Sels en schepen van Sport Sven Verelst zullen de voetbalschoenen aantrekken. Ook gemeenteraadslid Lore Roelandts is erbij. Zij maakt ook deel uit van de expertengroep regenboogbeleid. Daarnaast kan de ploeg rekenen op de steun van Marlies Verbruggen. Vandaag is ze samenlevingsconsulent, maar ze speelde in het verleden voor STVV, Antwerp, OHL en Anderlecht en kwam ook veertig keer uit voor de Red Flames, de nationale vrouwenploeg.

Terreinen KFC Katelijne

De vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen het gemeentebestuur en de Pink Devils vindt plaats op vrijdag 7 oktober op de terreinen van KFC Katelijne in Vossevelden. De aftrap is om 19.45u en iedereen kan komen supporteren. De internationale Coming-Outdag vindt plaats op dinsdag 11 oktober. (svds)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio