© Leo De Nijn

Bestuurder rijdt bijna agenten in burger aan op zebrapad: “Ik had niet gezien dat het politiemensen waren”

Mechelen -

In Mechelen heeft de politie een bestuurder gevat die op de Leuvensesteenweg bijna twee collega’s had aangereden. “Ik had niet gezien dat het om politiemedewerkers ging”, verklaarde de 28-jarige Mechelaar toen hij wat later werd ingerekend.

Leo De Nijn

De feiten gebeurden maandagavond omstreeks 19.30u op de Leuvensesteenweg in Mechelen. Ter hoogte van de Hamerstraat staken twee politiemensen te voet en in burger het zebrapad over. Een auto die uit de richting van Mechelen kwam, stopte om de politiemensen te laten oversteken.

Tijdens het oversteken van de Leuvensesteenweg stellen de inspecteurs vast dat een voertuig komende van Leuven, richting Mechelen, aan hoge snelheid komt aangereden en andere voertuigen inhaalt.

Bijna aanrijding

“Bij het naderen van het zebrapad vermindert de bestuurder zijn snelheid niet en heeft hij ook niet de intentie om te stoppen. Onze collega’s, die ondertussen halverwege de rijstrook richting Mechelen zijn, dienen achteruit te springen om niet te worden aangereden door het voertuig. De bestuurder dient ook een uitwijkmanoeuvre naar rechts te maken om het niet tot een aanrijding te laten komen, en zet zijn weg richting Mechelen verder”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Snel gevat

De bijna aangereden inspecteurs konden de nummerplaat van de snelheidsduivel doorgeven aan de meldkamer van het politiecommissariaat. Op basis van deze informatie kon een uur later het voertuig op de Leuvensesteenweg worden aangetroffen. “De 28-jarige bestuurder uit Mechelen gaf als reden voor zijn ongepast rijgedrag dat hij dringend ergens moest zijn en dat hij niet had gezien dat het om politiemedewerkers ging”, legt de eerste hoofdinspecteur uit.

In opdracht van het parket is het rijbewijs van de bestuurder onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. De feiten krijgen later ook nog een vervolg voor de politierechter. (ldn)

MEER OVER Misdaad Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio