©  AFP

Witsel en Carrasco buigen het hoofd voor collega-Rode Duivel: “Mignolet toonde dat hij topkeeper is”

Axel Witsel en Yannick Carrasco waren achteraf teleurgesteld over het resultaat, maar niet verrast door het niveau van Club Brugge.

vva, lvdw

LEES OOK. Club Brugge blijft maar winnen in de Champions League, Atlético keert met lege handen terug naar Madrid

“We wisten dat Club al goede matchen had gespeeld in de Champions League”, zei Witsel. “We hadden dus een moeilijke match verwacht en dat was het ook.”

Al vonden beide Duivels wel dat er meer in zat voor Atlético. “We hadden uiteindelijk wel veel kansen, jammer dat we niet konden scoren. Als die penalty was binnen gegaan, hadden we voor hetzelfde geld nog gelijk gespeeld of wie weet zelfs gewonnen. Maar Club was lucide en speelde realistisch voetbal”, aldus Carrasco. “Ik ben blij voor Simon Mignolet dat hij zo goed keepte. Echt een topmatch van hem. Hij verdient de drie punten en redde zijn ploeg bij momenten. Ik heb Hans, Dedryck en Simon gefeliciteerd na de match. Maar lang hebben we niet gepraat, want hun voorzitter stond in de kleedkamer.”

Ook Witsel had nog lof voor Mignolet: “Hij heeft vanavond getoond dat hij een topkeeper is.”

Diego Simeone weet waar het aan lag: “Mignolet was de man van de match, wij toonden de efficiëntie van Club niet”

Diego Simeone liep negentig minuten langs de lijn als door een wesp gestoken. Op de persconferentie was de trainer van Atlético Madrid al wat kalmer.

 ©  BELGA

“Ik wist van Club Brugge dat het een team is dat in zichzelf gelooft”, aldus Simeone. “Dat heeft me absoluut niet verrast. Het doet het tot hiertoe uitstekend in de Champions League. Toch hadden we deze wedstrijd niet moeten verliezen. We kregen kansen, maar hun doelman ontpopte zich tot beste man op het veld. We waren niet scherp en met te weinig daadkracht begonnen. Toch kregen we in de eerste helft nog kansen via Carrasco en Morata, maar toen toonde Mignolet zich al. Club Brugge had op dat moment het meeste balbezit en viel aan. In de tweede helft was het precies omgekeerd: wij vielen aan en zij verdedigden. We kregen weer kansen, zelfs een strafschop, maar het ontbrak ons aan de efficiëntie die Brugge wel had.”

Twee doelpunten tegen, dat is voor Simeone heiligschennis.

“Die 1-0 was gewoon een mooie aanval van Club Brugge. En dan redde Oblak nog een mooie bal. Maar twee goals zou inderdaad niet mogen. Tegen volgende woensdag (als Club naar Madrid trekt, red.) moet dat verbeterd worden.”

Vastgoed

Jobs in de regio