©  Gerd Geudens

Vandaag start droog en zacht, met temperaturen tot 21 graden

Na een bewolkte ochtend met in de Ardennen enkele mistbanken, wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar vandaag af, met over het zuidoosten de meeste kans op zon. Het is zacht voor de tijd van het jaar met maxima tot 21 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige wind met rukwinden tot 60 km/u of wat meer.

wverBron: BELGA

In de loop van woensdagavond trekt een zwakke storing met soms wat regen vanaf de kust door ons land. ‘s Nacht is het eerst nog zwaarbewolkt over het zuidoosten met kans op wat lichte neerslag. Daarna wordt het overal helder tot lichtbewolkt. De minima liggen tussen 6 en 11 graden. 

Donderdag is het vaak zonnig met overdag een paar wolken. De maxima liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 17 graden in Laag- België. De wind waait zwak tot matig. Aan zee is de wind matig.

Vrijdag krijgen we zon met soms hoge sluierwolken. Een zwakke regenzone zal vrijdagavond en - nacht vanaf de kust door België trekken. De maxima liggen tussen 13 en 15 graden in de Ardennen en tussen 16 en 18 graden elders. De wind waait matig en aan de kust soms vrij krachtig.

Zaterdagochtend kan er in de Ardennen nog wat regen vallen. Daarna blijft het overal droog met breder wordende opklaringen vanaf het noordwesten. We halen maxima van 12 tot 17 graden bij een meestal matige wind die ‘s avonds zwak wordt.

Zondag wordt het vrij zonnig met hoge sluierwolken. De maxima liggen tussen 12 en 17 graden bij een meestal matige wind.

Vastgoed

Jobs in de regio